Nieuws, Trending

Grote stappen voor de Brave-browser


Brave, de gedecentraliseerde browser heeft grote stappen gemaakt. Zo is de browser nu de standaardbrowser op de nieuwe blockchain-telefoon van smartphonefabrikant HTC.


HTC

HTC is opgericht in 1997 in Taiwan en is producent van consumentenelektronica. Het is voornamelijk bekend van hun gelijknamige smartphones en is lange tijd één van de koplopers geweest. 
Helaas begon rond 2014 het marktaandeel van HTC dalen, tegenover de stijgende marktaandelen van Apple, Samsung en LG. 
Eind vorig jaar bezat HTC 2.3% van het marktaandeel van smartphones. De verwachting is dat dit percentage dit jaar daalt tot ongeveer een half procent.

Nu is HTC bezig met een smartphone dat is gebaseerd op de blockchain-technologie: de Exodus smartphone. Volgens HTC is dit de eerste native blockchain-smartphone met ondersteuning voor meerdere blockchains waaronder de Bitcoin (BTC) en Ethereum (ETH).


Brave

Brave is een open-source browser dat werkt op de blockchain-technologie en is erg gericht op de privacy van de gebruikers. Zo blokkeert de browser bijvoorbeeld de advertenties en website-trackers. Nu heeft de browser in een samenwerking met HTC grote stappen gemaakt. Naar verluidt zal de browser vooraf geïnstalleerd op de HTC Exodus 1. 

De samenwerking is door de mede-oprichter van Brave via Twitter bevestigd. Basic Attention Token (BAT)

De browser van Brave maakt gebruik van Basic Attention Tokens (BAT). Met deze token worden betalingen van adverteerders naar Brave en zijn gebruikers verstuurd. Vervolgens kan deze token worden gebruikt om te betalen voor premium content binnen de browser.