Newsbit

Noorse bank eigen crypto

Grote Thaise bank start experimenten met gedecentraliseerde financiering (DeFi)

Noorse bank eigen crypto
TimeCoin Special Token Sale Banner

De Kasikornbank, of afgekort de KBank is één van de grootste banken uit Thailand. Zij hebben bekend gemaakt dat ze begonnen zijn met het experimenteren van diverse DeFi-functies.


Wellicht economische waarde voor Thailand

Naar verluidt wordt de verkenning binnen de DeFi-wereld geleid door de technische dochteronderneming van de bank: Kasikorn Business Technology Group (KBTG). De bank zet hiermee haar digitale transformatieprogramma voort. De voorzitter van KBTG, Ruangroj Poonpol, zei hierover het volgende:

“DeFi is dit jaar een belangrijke verkenning voor de KBank Group. Het nieuwe project wordt onderzocht via KBTG in de tweede fase van het digitale transformatieprogramma van het bedrijf.”

Ruangroj Poonpol

Door gebruik te maken van DeFi, zou het voor inwoners uit Thailand wellicht mogelijk maken om (betere) toegang te krijgen tot innovatieve financiële diensten. De technologie zou hiermee ook een economische waarde voor het land kunnen creëren.


Uitbreiden aanwezigheid Zuidoost-Azië

De DeFi-wereld kent momenteel echter nog enkele hindernissen, voornamelijk op het regelgevende gebied. Het is hierdoor belangrijk dat diverse overheden wereldwijd de relatief nieuwe markt nu serieus gaan nemen, volgens meerdere deelnemers uit de branche.

Dit is niet ongehoord gebleven en veel overheden hebben DeFi inmiddels op de agenda staan. Hierdoor is de KBank nu van plan om zijn aanwezigheid in Zuidoost-Azië uit te gaan breiden. Naar verluidt wil de bank zich voornamelijk inzetten in landen als Vietnam, waar een groot deel van de bevolking geen bank heeft. DeFi zou hier misschien wel een oplossing voor kunnen bieden. Dit wordt nu dan ook uitgebreid getest.

De Thailandse bank is erg positief over de blockchain technologie en de crypto-wereld. Mede hierdoor heeft het zich in 2018 al aangesloten op de blockchain B2B-oplossing van Visa, die gericht is op grensoverschrijdende transacties.

Gerelateerd Nieuws

Scroll to Top