Bitcoin

Grote whales kochten 90.000 Bitcoin de afgelopen maand

Bitcoin whales verwachten dat de prijs van de grootste cryptomunt weer zal stijgen. Dit blijkt uit het feit dat grote whales in de afgelopen 25 dagen 90 duizend Bitcoin ter waarde van $367 miljoen hebben gekocht.


Rijke investeerders blijven BTC kopen

De accumulatie van het enorme aantal tokens werd opgemerkt door Santiment. Het bedrijf beschrijft dat de whales die tussen de 100 en 10.000 BTC bezitten nu de grootste hodlers zijn. Ze bezitten gezamenlijk namelijk 48,7% van alle Bitcoins.

Deze koopwoede zorgt ervoor dat het aantal ‘miljonair-adressen’ op zijn hoogste punt in zeven weken tijd ligt. De groep bezit 9,11 miljoen BTC-tokens.

Niet alleen rijke investeerders, maar ook miners lijken BTC te verzamelen, zo meldt Glassnode. De wekelijkse uitstroom van miners-adressen is op 16 juni namelijk gedaald tot het laagste punt in vijf maanden tijd.

Het lijkt er dus op dat de enorme verkoopdruk af aan het nemen is en de koopdruk spoedig weer toe zal nemen nu er wat rust op de markt is ontstaan. Wel zal de weerstand tussen de $40k – $42k doorbroken moeten worden voordat de Bitcoin koers echt weer grote stappen vooruit kan gaan zetten.

Bitcoin nieuws

Bitcoin-halving: Minder impact dan verwacht?
Willy Woo: Bitcoin is biljoenen dollars waard
ETF-expert weinig optimistisch over nieuwe Bitcoin ETF’s in Hongkong
Meer nieuws

Meest gelezen

Dit is waarom de Bitcoin koers zakt
Crypto-analist Ali Martinez voorspelt Enorme Bitcoin liquidatie
Wat veroorzaakt de crash van de Bitcoin koers?