Hacker
Hack

Hack Frax Finance X-account waarschijnlijk ‘inside job’

In een schokkende ontwikkeling beweert Sam Kazemian, de oprichter van het gedecentraliseerde financiële protocol Frax Finance, dat het team “redelijk zeker” is over de identiteit van de crimineel die verantwoordelijk is voor de recente hack van hun X-account. Volgens Kazemian is de hack het gevolg van een “inside job” bij X.

Hack begon al in juni

De hack, die begin juni plaatsvond, zorgde ervoor dat Frax Finance de toegang tot hun eigen account verloor. Kazemian verklaarde in een Telegram-bericht op 3 juni dat het team de dader heeft geïdentificeerd als een “serieoplichter,” waar de bekende blockchain-speurneus ZachXBT ook van op de hoogte is.

Kazemian gaf aan dat het team vastbesloten is om gerechtelijke stappen te ondernemen tegen de persoon in kwestie. Hij benadrukte dat de hack niet het gevolg was van een beveiligingsprobleem of phishingaanval gericht op het Frax-team, maar een duidelijk geval van een inside job binnen X. “Dit was een inside job,” aldus Kazemian.

Alhoewel het X-account van Frax Finance nog steeds actief is, zijn er geen nieuwe berichten sinds de hack. Dit incident is slechts één van de vele cryptoprojecten die inbreuken toeschrijven aan interne acties bij X. Tot op heden hebben noch X noch CEO Elon Musk commentaar gegeven op de situatie.

Soortgelijk incident bij ORDI

Eind mei meldde een cryptohandelaar, bekend als GCR, een soortgelijk incident waarbij zijn X-account werd gecompromitteerd door omkoping, wat leidde tot een ORDI pump-and-dump-regeling. ZachXBT suggereerde dat de ontwikkelaars achter de Solana-gebaseerde memecoin CAT mogelijk betrokken waren bij die hack. Het blijft onduidelijk of dezelfde groep verantwoordelijk is voor de aanval op Frax Finance.

Dit voorval benadrukt de groeiende zorgen over de veiligheid en integriteit van cryptoprojecten op sociale mediaplatforms, met name wanneer interne medeplichtigheid wordt vermoed.

Hack nieuws

UwU Lend biedt beloning van $5 miljoen voor identificatie hacker na tweede aanval
UwU Lend-protocol opnieuw getroffen door exploit
OKX onderzoekt miljoenenroof na sms-aanval op gebruikersaccounts
Meer nieuws

Meest gelezen

Voormalig Ripple directeur: Dit is wanneer we een gigantische XRP stijging kunnen verwachten
Crypto analist: er komt een gigantische koersbeweging aan voor Bitcoin
Michael van de Poppe: Dit is waarom de crypto koersen dalen