Hacker Crypto
Hack

Hacker begint met verplaatsen van miljoenen na inactief jaar

Na een jaar van stilte is de hacker die 7,4 miljoen dollar stal uit het gedecentraliseerde financieringsprotocol (DeFi) Hundred Finance weer actief geworden. Op 1 mei heeft de cybercrimineel ongeveer $800.000 aan Ethereum en Tether verplaatst vanuit Curve’s gedecentraliseerde beurs (DEX). Dit geld was meer dan een jaar geleden als liquiditeit in het platform gestort.

Ruim $4 miljoen aan diverse crypto in wallet

De hacker, die na het opnemen van het geld zijn activa van USDT en andere cryptocurrencies naar ETH omzette, heeft nu een totaal van $4,3 miljoen aan diverse crypto-activa in zijn wallet. Deze omvatten Dai, Wrapped Ethereum, Frax, en Wrapped Bitcoin.

Deze recente activiteit volgt op de aankondiging van het DeFi-protocol op 15 april 2023, waarbij zij een veiligheidsinbreuk rapporteerden op het Optimism layer-2 netwerk. Volgens het blockchain-beveiligingsbedrijf CertiK, maakte de aanvaller misbruik van de wisselkoers tussen ERC-20-tokens en hTOKENS, wat hen in staat stelde om meer tokens op te nemen dan er ingelegd waren. Dit staat in de DeFi-sector bekend als een ‘flitsleningaanval’, waarbij grote bedragen worden geleend zonder onderpand om prijzen van crypto op DeFi-platforms te manipuleren.

Flitsleningaanvallen veroorzaken aanzienlijke financiële schade

De afgelopen jaren hebben flitsleningaanvallen aanzienlijke financiële schade veroorzaakt, maar volgens een recent rapport van CertiK is er in april 2024 een opmerkelijke afname van verliezen door dergelijke hacks. In april waren flitsleningaanvallen verantwoordelijk voor slechts $129.000 aan verliezen, waarbij het grootste incident slechts $55.000 schade veroorzaakte.

Ook het algemene verlies door crypto-hacks is in april gedaald. Beveiligingsbedrijf PeckShield rapporteerde dat er deze maand slechts 60 miljoen dollar verloren ging door hacks, een aanzienlijke daling vergeleken met de verliezen van $360 miljoen en $187 miljoen in februari en maart.

Hack nieuws

Broers stelen in 12 seconden $25 miljoen van Ethereum blockchain
Meer dan de helft van gestolen Ethereum van Poloniex-hack overgeheveld via Tornado Cash
WBTC-hacker geeft €66,5 miljoen aan gestolen fondsen terug
Meer nieuws

Meest gelezen

Bekende Nederlandse crypto analist verkoopt al zijn Bitcoin – Dit is waarom
Kan de Ripple (XRP) koers 50 dollar worden?
Nieuwe CPI-cijfers vandaag om 14.30: Dit staat de Bitcoin koers te wachten