Newsbit

hacker

Hacker biedt $100.000 in Bitcoin in ruil voor hacken Halliburton

hacker

De anonieme hacker die opereert onder de naam ‘Phineas Fisher’ looft $100.000 dollar in cryptomunten uit aan hackers, in ruil voor het lekken van schadelijke informatie over grote wereldwijde bedrijven.

De premie, die ook wel het “Hacktivst Bug Hunting Program” wordt genoemd, is op 15 november aangekondigd. Het doel is dus om schadelijke informatie te verkrijgen over grote bedrijven zoals de Israëlische NSO Group en de Amerikaanse oliemaatschappij Halliburton.

Volgens Vice moet deze premie er toe leiden dat er documenten openbaar worden gemaakt in het algemeen belang.


Hacken voor het algemeen belang

In de publicatie, die op vrijdag is gepubliceerd, vertelde hacker Phineas Fisher dat hij hackers, die belangrijke informatie weten te lekken, betaalt in Bitcoin of Monero (XMR). Phineas Fisher, een persoon of groep, die nog nooit geïdentificeerd is verklaard het volgende:

“Het hacken van documenten om het algemeen belang in de wereld te dienen is één van de beste manieren voor hackers om hun talenten te gebruiken om de samenleving te helpen. Ik probeer niemand rijk te maken. Ik probeer alleen genoeg geld aan te bieden zodat hackers een goed inkomen kunnen verdienen door goed werk te leveren.”


Autoriteiten maken zich grote zorgen

Zoals we hierboven dus al aangaven is de identiteit van Phineas Fisher nooit openbaar gemaakt. Zelfs niet na een enorm onderzoek naar de beroemde hack van het ‘Hacking Team’. In 2015 nam Phineas Fisher de servers over van het Hacking Team. Dit is een Italiaans bedrijf dat hack en bewakingssoftware voor politie levert. Phineas Fisher verspreide alle geheimen van het bedrijf in een torrentbestand van 400 gigabyte met interne e-mails, bestanden en broncodes. Ook na een enorm onderzoek hebben de Italiaanse autoriteiten nog altijd geen idee wie Phineas Fisher is.

Aangezien Phineas Fisher dus nog altijd anoniem en actief is, roept dit grote zorgen op bij autoriteiten. De vraag is nu of we inderdaad belangrijke geheimen te zien krijgen van de grote bedrijven.

Gerelateerd Nieuws

Scroll to Top