Hack Nieuws, Shiba inu Nieuws

Hacker Poly Network stort $342 miljoen terug

De hacker waarvan gisteren bekend werd dat hij meer dan $611 miljoen gestolen heeft van het Poly Network na een succesvolle inbraak, heeft inmiddels $342 miljoen teruggestort.


Meer dan de helft al teruggestort

Dit blijkt uit een reeks Tweets afkomstig van het Twitter-kanaal van Poly Network. Eerder kon de hacker gebruik maken van een exploit in het Poly Network. Dit is een gedecentraliseerd protocol dat gericht gericht is op het bouwen van interoperabiliteitsbruggen tussen verschillende blockchains. Door een exploit in hun systeem te misbruiken, kon een onbekende hacker voor ruim $611 miljoen aan cryptocurrencies uit het project halen. De hacker had echter geen kwaad in zijn acties, en heeft inmiddels al $342 miljoen hiervan teruggestort. Verwacht wordt dat de overgebleven fondsen in de komende dagen teruggestort zullen worden.

Toch heeft de in dit geval goed willende hacker hiermee een record gezet. Het is namelijk in 1 klap één van de grootste crypto-hacks in de geschiedenis geworden, en wellicht de grootste hack tot nu toe in de DeFi-sector. Eerder behoorde deze titel nog aan de grootschalige hack op Coincheck in januari 2018. Destijds werd ongeveer $530 miljoen van het platform aan cryptocurrencies gestolen.


De teruggestorte & overgebleven fondsen

De wallet-adressen van de hacker werden vrijwel direct na de cyberaanval al vrijgegeven. Slechts korte tijd daarna konden de Poly Network-ontwikkelaars al in gesrpek met de hacker, die toen al aangaf bereid te zijn om de gestolen fondsen terug te storten. Om dit succesvol te doen, hebben de ontwikkelaars 3 wallets opgezet voor de tokens van Binance Smart Chain, Polygon en Ethereum. Kort daarna zouden de eerste transacties al hebben plaatsgevonden.

De hacker heeft de omvang van het rendement sindsdien echter vergroot. Op het moment van schrijven is de meerderheid van het geld in de Binance Smart Chain terugbetaald. Dit specifieke adres heeft namelijk al ongeveer $252,5 miljoen aan crypto ontvangen. Dit cijfer omvat bijna $ 120 miljoen aan stabiele munten van Binance USD, evenals 26.629 Ethereum-tokens ($83,55 miljoen), 1.023 Bitcoin ($46,37 miljoen) en 6.620 Binance Coin ($259 miljoen). De Polygon-walelt van Poly Network heeft hiernaast naar verluidt al iets meer dan $85 miljoen aan USDC-stablecoins ontvangen.

De Ethereum-wallet heeft tot slot tot nu toe het minste aan geld ontvangen, namelijk ongeveer $2 miljoen in Shiba Inu, $1,23 in Uniswap’s UNI, $652.000 in Bitcoin en $616.000 in Fei USD stablecoins, voor een totaal van $4,58 miljoen.

De hacker heeft naar verluidt nog ongeveer $730 over op zijn Binance Smart Chain-wallet en circa $110 op zijn Polygon-adres. Verreweg het overgrote gedeelte van de nog overgebleven fondsen zitten nog in zijn Ethereum-wallet, nog circa $267 miljoen. Dit adres omvat nog circa $89,97 miljoen aan ETH-tokens, $96,94 miljoen aan DAI-stablecoins, $46,57 miljoen aan Bitcoin en $33,42 miljoen aan USDT-stablecoins.

Het is nog onbekend wanneer alle fondsen exact teruggestort zijn. Op dit tempo lijkt dit echter niet meer zolang te duren.

Zoeken

Jouw recente zoekopdrachten