Crypto Hacker
Hack

Hacker probeert Bridge exploit te misbruiken maar faalt

Crypto-protocollen zijn steeds vaker het slachtoffer van hack-pogingen, maar niet iedere hacker slaagt erin om er met miljoenen vandoor te gaan. Sommige hackers verliezen zelfs een deel van hun eigen wallet. Dit gebeurde nu ook.

Vervalst NEAR-blok

Naar verluidt probeerde de hacker een exploit te misbruiken, maar werd deze aanvalspoging snel ontdekt. Hierdoor werd de 5 Ethereum (ETH) die in eerste instantie gedeposit werd nu ingehouden. De hacker is hierdoor circa $8.000 kwijtgeraakt in zijn hackpoging.

De hacker probeerde een vervalst NEAR-blok in het Rainbow Bridge-contract in te dienen. In de veronderstelling dat het team in het weekend traag zou reageren, timede de aanvaller de uitbuitingspoging op een zaterdag.

Toch zijn er geautomatiseerde waakhonden die de aanvalspoging hebben afgeweerd. De aanval werd al in 31 seconden onderdrukt.

Borg steeds vaker nodig

Vervolgens werd de borg van de aanvaller ingehouden. Deze borg is tegenwoordig steeds vaker nodig vanwege het toenemende aantal misbruikpogingen. Door een borg te gebruiken, worden veiligere stortingen mogelijk.

Tot slot werd een bericht achtergelaten voor de aanvaller. Zo werd er aangedrongen bij de hacker om goed te doen voor de community door te werken aan bug bounties, in plaats van geld te stelen van gebruikers. Het is niet bekend of de hacker iets gaat doen met dit bericht.

Hack nieuws

Google advertenties gebruikt om kwaadaardige crypto-websites te promoten
Omvangrijke cyberaanval door Akira treft wereldwijd meer dan 250 organisaties
Grote Beveiligingsinbreuk treft Grand Base
Meer nieuws

Meest gelezen

Dit is waarom de Bitcoin koers zakt
Bitcoin koers kan dalen naar $42.000 na de BTC Halving
Crypto analist waarschuwt voor voor enorme koersval altcoins