Hackers
Hack

Hacker steelt 300.000 dollar van Olympus DAO en geeft het op dezelfde dag weer terug

Olympus DAO is het volgende slachtoffer van een grootschalige DeFi-hack. Uiteindelijk lukte het de dief om er met 30.000 OHM vandoor te gaan, die een waarde van ongeveer 300.000 dollar vertegenwoordigen. Enkele uren later stuurde hij of zij de fondsen echter weer terug naar de DAO.

Wat is er gebeurd?

De gemeenschap werd om vrijdagmorgen op de hoogte gesteld van de hack via Discord. “Deze morgen is een hacker erin geslaagd om 30.000 OHM van het OHM bond contract te vervreemden. Deze bug is helaas niet gevonden door drie onafhankelijke onderzoekers en ook in onze interne review kwam dit niet naar boven”, aldus het team via Discord.

Gelukkig voor Olympus DAO is slechts een beperkte hoeveelheid tokens verdwenen, want in theorie had de hacker 3,3 miljoen dollar kunnen stelen. Het vreemdste moment van allemaal kwam op het moment dat de hacker de fondsen gewoon weer terugstuurde naar de DAO, wat betekent dat hij zich toch bedacht of dat het om een ‘goede’ hacker ging.

De fondsen zijn terug

Enkele uren later kwam het positieve bericht voor de gemeenschap. “De fondsen zijn teruggestuurd naar de DAO wallet”, zo communiceerde het team. De Olympus DAO is een project dat in mei 2021 gelancerd is en is een decentraal stablecoin protocol gebaseerd op de OHM token. De OHM tokens zijn op hun beurt weer gedekt door assets als DAI en FRAX, die in de schatkist van Olympus worden bewaard.

Sinds januari 2022 biedt Olympus een beloning van maximaal 3,3 miljoen dollar om fouten in de smart contracts van het platform te ontdekken. Dit doen project om eventuele hackers de mogelijkheid te geven om op eerlijke wijze wat geld te verdienen, in plaats van alles te stelen als ze een kwetsbaarheid in de code vinden. Uiteindelijk komt het project er dus goed vanaf en zijn de fondsen weer terug.

Hack nieuws

WazirX-hacker verplaatst $57 miljoen aan gestolen fondsen
Datalek bij Fractal ID: Gegevens van 6.300 gebruikers gelekt
WazirX kondigt premieprogramma aan na aanzienlijke cyberaanval
Meer nieuws

Meest gelezen

Update Ripple vs SEC rechtszaak 22 juli
Elon Musk: Amerika gaat failliet
Bitcoin opleving snel ten einde volgens JPMorgan-analisten