Anonymous Hacker
Hack

Hacker steelt ruim €1.3 miljoen aan NFT’s

Een hacker is erin geslaagd om tientallen NFT’s van een enkele verzamelaar te stelen. Gezamenlijk hadden de NFT’s een waarde van ruim €1.3 miljoen.

Moonbirds-Collectie

Naar verluidt zijn er 29 NFT’s uit de populaire Moonbirds-collectie gestolen. Deze NFT’s hebben momenteel een bodemprijs van 24 Ethereum (ETH) per stuk. De hacker heeft het slachtoffer blijkbaar misleid om hen goed te keuren als de beheerder van de wallet met behulp van een phishing-website. Vervolgens zijn alle de NFT’s overgeheveld naar de wallet van de dader.

De phishing-website was opgezet met een slim contract, wat het slachtoffer goedkeurde. Hij zei het volgende:

Op die site had de hacker een contract gemaakt om al mijn Moonbirds te de-nesten en ze in één keer te verplaatsen. Aanvankelijk leek alsof de transacties mislukten, maar uiteindelijk werden ze toch doorgezet.

Poging om gestolen NFT’s terug te krijgen

Het slachtoffer is betreurd door de cyberaanval. Hij stuurde de hacker een bericht als poging om de gestolen NFT’s terug te krijgen. Hier is nog geen antwoord op. Hij zei het volgende:

Breng de gestolen moonbirds terug aan de oorspronkelijke eigenaar. Houd er 1 voor compensatie. Als de Moonbirds niet voor 25/5 om 12pm UTC zijn teruggekeerd, zullen de politie en de FBI formeel op de hoogte worden gesteld.

Scams via phishing komen helaas erg vaak voor, ook in de crypto-wereld. Slechts één verkeerde klik kan ervoor zorgen dat miljoenen dollars onomkeerbaar naar een verkeerd adres gestuurd worden. Dergelijke cyberaanvallers worden hier ook steeds slimmer in. Neppe (phishing)websites zijn hierdoor steeds vaker lastig te onderscheiden van echte websites. Verwacht wordt dan ook dat dit zeker niet de laatste phishing-hack zal zijn.

Hack nieuws

Grote Beveiligingsinbreuk treft Grand Base
Scam-cryptoprojecten waarbij gestolen geld wordt gebruikt voor liquiditeit verdwijnen
Nieuwe golf van blockchain-fraude treft nieuwe slachtoffers
Meer nieuws

Meest gelezen

Dit is waarom de Bitcoin koers zakt
Wat veroorzaakt de crash van de Bitcoin koers?
Bitcoin koers kan dalen naar $42.000 na de BTC Halving