Decentralized-Finance-DeFi
Ethereum

Hacker van Euler Finance stuurt 58.000 gestolen Ethers terug

De hacker die achter de diefstal van 196 miljoen dollar aan Ethereum zit van het Euler Finance protocol heeft een deel van zijn buit teruggegeven. In een transactie op 25 maart stuurde de hacker 51.000 Ethers terug, die op het moment van schrijven een waarde van ongeveer 88 miljoen dollar kennen. Op dezelfde dag stuurde hij nog ongeveer 7.737 Ethereum terug, waarmee het totaal op ongeveer 100 miljoen dollar komt.

Nog niet alles terug

Op 18 maart stuurde de hacker ook al 3.000 Ether terug naar het protocol, waardoor nu bijna alles terug is. Ondanks het teruggeven van een deel van de Ethers controleert hij nog altijd voor miljoenen dollars aan kapitaal dat afkomstig is van Euler Finance.

Op 13 maart slaagde de hacker erin om via meerdere transacties voor ongeveer 196 miljoen dollar aan fondsen van Euler Finance te stelen in een zogenaamde flash loan aanval. De hack van Euler Finance is tot nu toe de grootste DeFi-hack van 2023.

Onder de gestolen assets bevinden zich 8,8 miljoen DAI tokens, 849 wBTC, 85 miljoen stETH en 34 miljoen USDC. Wat dat betreft gaat het echt om een gigantische hoeveelheid kapitaal dat door een hacker uit het protocol is getrokken.

Hackers starten communicatie

Een paar dagen na de hack begonnen de hackers op de blockchain berichten te sturen naar Euler Finance, waarin ze vroegen om een overeenkomst met het protocol. “We willen dit makkelijk maken voor iedereen die getroffen is door de aanval. We hebben niet de intentie om te houden wat niet van ons is. Laten we een overeenkomst proberen te bereiken via een veilig communicatiekanaal”, aldus de hackers.

Het protocol probeerde eerder al te onderhandelen met de hackers, waarin ze verzochten om het terugsturen van 90 procent van de fondsen binnen een tijdsbestek van 24 uur. Als ze dat niet zouden doen, dan zou het protocol juridische stappen ondernemen tegen de hackers.

Nog 24 uur later loofde Euler Finance een beloning van 1 miljoen dollar uit voor de gouden tip die tot het vangen van de hacker zou leiden. De hackers hebben reeds 1.000 nETH (ongeveer 1,65 miljoen dollar op het moment van de transactie) door de crypto mixer Tornado Cash gestuurd.

Ethereum nieuws

Bloomberg analist: Ethereum ETF’s worden op deze dag gelanceerd
Vraag naar Ethereum schiet de lucht in na hevige prijsdaling
Gary Gensler: Ethereum ETF’s zullen waarschijnlijk deze zomer lanceren
Meer nieuws

Meest gelezen

Advocaat: Dit is wanneer de uitspraak in de Ripple-rechtszaak verwacht wordt
Crypto analist verwacht een mega Solana crash tot $13
ChatGPT voorspelt: Dit is het moment waarop de XRP koers $5 kan bereiken