ETH Hacker
Hack

Hacker verplaatst gestolen Ethereum naar cryptomixer na aanval op Poloniex

De hacker die verantwoordelijk is voor de recente aanval op de crypto-exchange Poloniex, heeft aanzienlijke bedragen in Ethereum (ETH) verplaatst naar de cryptomixer Tornado Cash. Dit meldt het platform voor de-anonimisering van digitale activa, Arkham.

Volgens Arkham heeft de hacker in totaal 1126,1 ETH, ter waarde van meer dan $3,4 miljoen, overgebracht via twintig transacties afgelopen maandag en dinsdag.

Eerste activiteit van de hacker op Tornado Cash

Dit markeert de eerste activiteit van de hacker op Tornado Cash, een platform dat berucht is vanwege zijn mogelijkheden om de herkomst van digitale bezittingen te verhullen. Deze beweging komt na de inbraak in Poloniex begin november, waarbij de hacker $56 miljoen aan ETH, $48 miljoen aan Tron (TRX) en $18 miljoen aan Bitcoin (BTC) buitmaakte, samen met kleinere bedragen van andere crypto-activa.

De beurs, die eigendom is van Justin Sun, oprichter van Tron, bood een beloning van 5% voor het terugbrengen van de gestolen middelen, maar dit aanbod werd door de hacker afgewezen. Volgens Arkham bezit de hacker nog steeds een cryptoportefeuille met een waarde van ongeveer $181,47 miljoen.

Meerdere aanvallen doorstaan

Projecten geassocieerd met Justin Sun hebben recentelijk meerdere aanvallen doorstaan. In september werd de aan Sun gelieerde exchange HTX uitgebuit voor circa 4999 Ethereum, ter waarde van $7,9 miljoen, volgens het blockchain-beveiligingsbedrijf PeckShield. In november maakten hackers gebruik van HTX en Heco Bridge, een ander project verbonden aan Sun, om $100 miljoen te ontvreemden, aldus het cyberbeveiligingsbedrijf Cyvers. Bovendien werd HTX in januari getroffen door een DDoS-aanval, wat leidde tot een kortstondige uitval van de dienst.

Een DDoS-aanval is een poging van kwaadwillenden om een website te overladen met verkeer, met als doel de dienstverlening te verstoren en de infrastructuur te overweldigen.

Hack nieuws

Noord-Koreaanse hackgroep ‘Lazarus Group’ steelt duizenden cryptocurrencies
Ex-werknemer steelt bijna $2 miljoen van Solana memecoin platform Pump.Fun
Broers stelen in 12 seconden $25 miljoen van Ethereum blockchain
Meer nieuws

Meest gelezen

Crypto-analisten voorspellen: Zó lang duurt het om miljonair te worden met een $1.000 investering in Cardano
Bekende Nederlandse crypto analist verkoopt al zijn Bitcoin – Dit is waarom
XRP’s toekomst: Kan het Solana, Ethereum en zelfs Bitcoin inhalen?