KyberSwap Hack
Hack

Hacker Verplaatst Miljoenen uit KyberSwap-aanval tussen Blockchains

Een recente ontwikkeling in de nasleep van de KyberSwap-hack toont aan dat de verantwoordelijke hacker actief miljoenen dollars aan digitale activa tussen blockchains verplaatst. Volgens een rapport van blockchain-analysebedrijf PeckShield op 26 februari, heeft de aanvaller een aanzienlijk bedrag aan Ethereum en stablecoins overgezet.

Bijna 800 Ethereum verplaatst

Uit de gegevens blijkt dat er 798,8 Ethereum, met een geschatte waarde van bijna $2,5 miljoen, is overgebracht van het Arbitrum-netwerk naar het Ethereum-netwerk. Daarnaast is bijna $1 miljoen aan stablecoins verplaatst; een wallet gelinkt aan de hacker heeft $826.500 aan Dai stablecoins naar een andere wallet getransfereerd.

De aanval op KyberSwap, een gedecentraliseerde exchange (DEX), staat te boek als een van de grootste digitale overvallen van 2023. Op 23 november alarmeerde KyberSwap de gemeenschap over een “veiligheidsincident” en adviseerde men om eventuele fondsen te evacueren. In eerste instantie werd geschat dat er ongeveer $46 miljoen aan digitale activa was gestolen, maar latere berekeningen stelden het totale verlies bij naar bijna $49 miljoen.

In een opmerkelijke wending liet de hacker een bericht achter voor het KyberSwap-team, met de aankondiging dat de onderhandelingen konden starten zodra hij “volledig uitgerust” was. Als reactie hierop bood KyberSwap een premie van $4,6 miljoen aan voor de teruggave van 90% van de gestolen middelen. De onderhandelingen namen echter een andere wending toen de hacker zijn onvrede uitte over de benadering van KyberSwap, dreigend de gesprekken verder uit te stellen als het team door zou gaan met juridische dreigementen en wat hij beschreef als onvriendelijkheid.

Situatie uiteindelijk geëscaleerd

Uiteindelijk escaleerde de situatie verder toen de hacker volledige controle over KyberSwap en al zijn bezittingen eiste, inclusief tijdelijke autoriteit over KyberDAO, het bestuursmechanisme van Kyber. Hij gaf het bedrijf tot 10 december 2023 om op zijn eisen in te gaan, anders zou de deal van de baan zijn.

Als gevolg van de hack en de daaropvolgende eisen van de hacker, kondigde KyberSwap aan schatkistsubsidies te verstrekken aan de slachtoffers van de hack. Op 2 december 2023 maakte het team bekend dat het subsidies zou uitkeren aan degenen die financiële verliezen hadden geleden door de exploitatie en die nog niet waren vergoed. De gevolgen van de hack waren verstrekkend, waardoor het bedrijf genoodzaakt was om een maand na de exploitatie de helft van zijn personeel te ontslaan.

Hack nieuws

Sam Bankman-Fried dient beroep in tegen gevangenisstraf van 25 jaar
Nieuwe kwetsbaarheid in Telegram Desktop applicatie bedreigt gebruikers
Omvangrijke phishing-campagne treft Etherscan-gebruikers via misleidende advertenties
Meer nieuws

Meest gelezen

Bitcoin koers in vrije val, wat is er aan de hand?
‘Bitcoin koers gaat dalen na de halving’
Crypto analisten: Ripple (XRP) is klaar voor een Gigantische koersstijging