Anonieme-Hacker
Hack

Hacker weet met $5 miljoen van Ankr Protocol te ontsnappen

Het DeFi-protocol Ankr heeft geleden van een cyberaanval. Een hacker wist biljoenen van het beloningsdragende token voor BNB (aBNBc) te slaan, die hij later had omgezet in BNB en later in USDC.

Hacks komen helaas regelmatig voor

In eerste instantie kwam Peckshield achter de manipulatie. Zij brachten het vervolgens onder de aandacht van de ontvanger. Sindsdien zijn er snel stappen ondernomen om de nasleep van de hack in te dammen.

Volgens statistieken heeft aBNBc geen waarde meer en heeft Ankr bevestigt dat ze bovenop de situatie zitten.

Cryptocurrency gerelateerde hacks komen helaas regelmatig voor. Veel leden van de crypto-community zijn berucht omdat ze aangeven dat de gemakkelijkste manier om rijk te worden in de crypto-ruimte is door middel van hacking of manipulatie.

Getroffen gebruikers worden gecompenseerd

Naar verluidt heeft de hacker een kwetsbaarheid in de code gevonden die zo misbruikt kon worden dat er ongelimiteerd tokens gemined konden worden.

Volgens Peckshield wist de hacker 20 biljoen Ankr (aBNBc) weg te werken, die hij vervolgens voor BNB tokens kon inwisselen. Deze BNB tokens wisselde de hacker vervolgens in voor USDC. In de tussentijd probeerde de hacker zijn spoor in te dekken.

Het is benoemingswaardig dat het team van Ankr volop de situatie zit en heeft aangegeven dat de getroffen gebruikers gecompenseerd gaan worden.

Hiernaast is het als slot ook benoemingswaardig dat Binance de opnames van Ankr en Hay momenteel gezien de situatie heeft stopgezet. Binance heeft hierbij voor ongeveer $3 miljoen aan geld bevroren dat door de hackers naar de exchange was overgemaakt. De exchange wordt sindsdien geprezen om zijn acties en het uitkijken naar kleinere bedrijven in de crypto-industrie.

Hack nieuws

Noord-Koreaanse hackersgroep Lazarus zet LinkedIn in om crypto te stelen
Google advertenties gebruikt om kwaadaardige crypto-websites te promoten
Omvangrijke cyberaanval door Akira treft wereldwijd meer dan 250 organisaties
Meer nieuws

Meest gelezen

Bitcoin koers verliest $2.000, wat is er aan de hand?
Crypto analist: ‘Deze 3 altcoins gaan vlammen volgende week’
Crypto analist: VeChain koers gaat met 1400 procent stijgen