Hack Nieuws

Hacker weet ruim $12 miljoen aan Bitcoin te stelen van DeFi-platform pNetwork

pNetwork, een cross-chain DeFi-platform, is het laatste target geworden van hackers die zich op de Binance Smart Chain richten. Naar verluidt werd het platform gehacked, waarna circa $12.7 miljoen aan Bitcoin (BTC) gestolen werd.


277 BTC gestolen

Dit maakte het DeFi-platform bekend via een Twitterbericht. Volgens dit bericht werd pNetwork aangevallen en kon er 277 BTC van de exchange afgehaald worden. Naar verluidt gingen de hackers aan de haal met het grootste deel van het onderpand van het netwerk, aldus het pNetwork.


Bug in de codebase

De hackers wisten naar verluidt een bug te vinden in de codebase, die vervolgens misbruikt kon worden. Op deze manier konden ze het systeem binnentreden. Het team van pNetwork heeft inmiddels bevestigt dat er al een oplossing in uitvoering is. Naar verluidt heeft het pNetwork-team de hackers 11.5% van het gestolen geld aangeboden als ze besluiten om het geld terug te geven. Hierover zegt het bedrijf het volgende:

“Aan de black hat-hacker. Hoewel dit een long shot is, bieden we een premie van $ 1.500.000 als het geld wordt teruggegeven.”

Het platform van pNetwork maakt het voor gebruikers makkelijker om digitale activa over verschillende blockchains te verplaatsen. Gebruikers kunnen via het platform pBTC minten door BTC in een slim contract te zetten.


Niet het eerste platform

Het platform van pNetwork is zeker niet het eerste platform dat aangevallen wordt door hackers. Afgelopen juli werd bijvoorbeeld de gedecentraliseerde crypto-exchange ‘THORChain’ aangevallen, waarna circa $7.6 miljoen gestolen werd. Slechts enkele weken later, na het dichten van dat specifieke lek, werd de crypto-exchange wederom aangevallen. Dit maal konden de hackers wederom een vergelijkbaar bedrag stelen. Het platform bleek echter enorm veel geluk te hebben, want de hacker bleek goedwillend te zijn. Alle fondsen werden uiteindelijk teruggestort, voor een premie van 10%.

De Binance Smart Chain heeft gedurende het jaar meerdere exploits gehad. Hackers wisten deze Smart Chain in te zetten om diverse platforms te hacken. Zo was de Binance Smart Chain bijvoorbeeld betrokken bij de recente en recordbrekende Poly Network-hack in augustus van dit jaar. In deze hack wist de hacker ruim $600 miljoen te stelen. Gelukkig was ook deze hacker goedwillend, en heeft hij inmiddels een baan aangeboden gekregen bij het netwerk. Het lijkt hiermee een belangrijk onderwerp te zijn bij het gebruik van de Binance Smart Chain. Het is op dit moment nog niet bekend of er meer slachtoffers van deze exploits zullen vallen.

Zoeken

Jouw recente zoekopdrachten