Bitcoin Nieuws, Dogecoin Nieuws, Hack Nieuws

Hackergroep Anonymous bedreigt Tesla CEO Elon Musk

De hackergroep Anonymous heeft een video gepubliceerd waarin ze de CEO van Tesla ‘niets meer dan een narcistische miljardair die wanhopig op zoek is naar aandacht’ noemen.

In de video werpt de groep licht op misstanden binnen het bedrijf zoals hoe hij zijn werknemers behandelt, het milieu schaadt en het feit dat Tesla vooral geld verdient met subsidies. Ook vertellen ze dat Musk moet stoppen met zijn poging om Bitcoin-mining te centraliseren en de cryptomarkt te beïnvloeden met ‘domme’ tweets.


Wat is Anonymous?

Anonymous, is een internationale activistische hackers-beweging. Anonymous is bekend geworden door een reeks acties en cyberaanvallen op onder andere websites van bedrijven, organisaties en overheden. De groep probeert grote misstanden aan de kaak te stellen en bedrijven/overheden te straffen die deze misstanden begaan.


Elon Musk is ‘niets meer dan een andere narcistische miljardair’

De video die Anonymous 2 dagen geleden geplaatst heeft over Elon Musk begint met een uitleg waarom Elon Musk populair werd. De groep vertelt: “De afgelopen jaren heb je een van de beste reputaties gehad van iedereen in de miljardair-klasse, omdat je hebt ingespeeld op de wens die velen van ons hebben om te leven in een wereld met elektrische auto’s en verkenning van de ruimte”, beschreef de groep.

“Maar je zorgvuldig gecreëerde publieke imago wordt nu langzaam blootgelegd. Mensen beginnen je te zien als niets meer dan een narcistische rijke kerel die wanhopig op zoek is naar aandacht.”

“Het lijkt erop dat je zoektocht om de wereld te redden meer geworteld is in een superioriteits-complex dan dat het een werkelijke zorg voor de mensheid is”, vertelde de groep.


Misstanden binnen Tesla

Anonymous vertelde vervolgens dat Elon Musk geen enkel probleem heeft om de mensheid te schaden voor zijn eigenbelang. “Het is al een lange tijd duidelijk dat zijn werknemers onder ondraaglijke omstandigheden moesten werken.”

De groep verwees naar een artikel in The Observer. Hierin werd geschreven dat Musk de fabrieksarbeiders tot het randje van de afgrond duwde om zijn winst te laten stijgen. Het artikel legt uit dat “Tesla-werknemers vertellen dat het bedrijf de gezondheid en veiligheid van zijn werknemers op het spel zet bij het meedogenloos nastreven van winst.”

Bovendien verwees Anonymous naar een ander bericht in The Times met de titel “Bloedbatterijen voeden het fortuin van Elon Musk”. In dit nieuwsbericht staat beschreven dat jonge, arme, kinderen in lithiummijnen werken die hun gezondheid en de lokale omgeving vernietigen. Dit allemaal om de batterijen van Tesla te maken.

De hackergroep gaat verder en vertelt: “Je hebt jezelf voortijdig gekroond tot Overwinnaar van Mars, een plek waar je mensen naartoe zal sturen om te sterven.”

“Je fans zien deze problemen over het hoofd omdat ze gefocust zijn op het potentiële goed dat je projecten de wereld kunnen brengen”, suggereerde Anonymous.

De groep voegde er echter aan toe: “je bent echter niet de enige innovator. Je concurrentie wordt met de dag groter”. Er zijn tal van andere bedrijven die werken aan ruimteverkenning en elektrische voertuigen. Je bent gewoon de enige CEO die een cultstatus heeft gekregen door het posten van onzin en het trollen van de wereld op sociale media.”


Tesla verdient zijn geld met overheidssubsidie niet met het verkopen van auto’s

Anonymous sprak vervolgens over hoe Tesla zijn geld verdient. “Veel mensen vinden nu pas uit dat het overgrote deel van Tesla’s inkomen niet echt uit de verkoop van auto’s komt. Het komt van overheidssubsidies, die koolstofbelastingkrediet verkopen voor innovatie met schone energie, “vertelde de groep.

Ook wees de groep erop dat Tesla gezien niet Elon Musk’s zijn innovatie is:

“Je bent eigenlijk niet eens de oprichter van Tesla. Je hebt het bedrijf gewoon gekocht van twee mensen die veel intelligenter zijn dan jij.”

De twee personen waarnaar Anonymous verwees, waren Martin Eberhard en Marc Tarpenning. In een interview met CNBC zei Tarpenning dat Musk een investeerder van het bedrijf was. “Hij was een steun, maar hij was niet de oprichter. We zijn ermee begonnen’, bevestigt hij. Eberhard voegde toe: “Hij heeft een aantal geweldige dingen bereikt, maar ik vind niet dat hij mag zeggen dat hij de oprichter was, terwijl hij dat niet is.”


Elon Musk wist ‘ineens’ niet dat Bitcoin mining CO2 uitstoot

De hackergroep is ook boos over hoe de miljardair omgaat met de Bitcoin. Eerst kocht Musk voor 1,5 miljard dollar aan BTC, maar nu roept hij ineens dat de munt te schadelijk is voor het milieu.

Volgens Anonymous is de miljardair gedwongen afstand te doen an de betrokkenheid van zijn bedrijf bij Bitcoin om de subsidies van de overheid door te laten stromen naar Tesla.

De groep vertelt ook dat het minen van crypto absoluut elektriciteit kost, maar dat het een genuanceerd gesprek is omdat er vaak gebruik wordt gemaakt van overtollige energie. “Dit wist Elon Musk al jaren, maar zodra zijn belangrijkste bron van inkomsten werd bedreigd, deed hij ineens alsof hij geen idee had.”


“Elon Musk vernietigd het leven van crypto investeerders”

Anonymous beschuldigt Elon Musk ook van het vernietigen van het leven van crypto investeerders. Dit doet de CEO met ‘domme’ memes en tweets. De hackergroep vertelt:

“Als je de reacties op Twitter lees, is te zien dat je met het geld van normale mensen speelt. Je hebt levens verwoest. Miljoenen particuliere beleggers rekende op hun cryptowinsten om hun levens beter te maken, maar jij vindt het gewoon grappig als de koers crasht.”

“Dit is iets dat je nooit zult begrijpen, omdat je geboren bent in de gestolen rijkdom van een Zuid-Afrikaanse smaragdmijn en geen idee hebt hoe de strijd is voor de meeste werkende mensen in de wereld”, vertelde de groep verder, verwijzend naar een artikel getiteld “De familie van Elon Musk bezat ooit een smaragdmijn in Zambia.

De groep erkent dat mensen moeten weten dat ze risico’s nemen als ze investeren in crypto. Echter, de tweets van Elon Musk tonen een duidelijke minachting voor de gemiddelde werkende persoon:

“Terwijl hardwerkende mensen hun dromen zien vervliegen vanwege je publieke driftbuien, blijf je ze bespotten met memes uit één van je miljoenenvilla’s.”

De video eindigt met een dreigend bericht aan Musk dat zegt: “Je denkt misschien dat je de slimste persoon in de kamer bent, maar dat is nu afgelopen. We are Anonymous. We are Legion. Expect us”.

Deze video wordt niet getoond omdat er (nog) niet akkoord is gegaan met het plaatsen van cookies.
Wijzig keuze

Bitcoin nieuws

Dit is waarom de Bitcoin koers tot boven de 20 duizend dollar is gestegen Dit is waarom de Bitcoin koers tot boven de 20 duizend dollar is gestegen
Crypto in het groen nu buitenlandse druk op Federal Reserve toeneemt Crypto in het groen nu buitenlandse druk op Federal Reserve toeneemt
McDonald’s gaat Bitcoin en Tether accepteren in Zwitserse stad McDonald’s gaat Bitcoin en Tether accepteren in Zwitserse stad
Meer nieuws

Meest gelezen

Gaat de XRP-prijsvoorspelling van The Simpsons uitkomen? Gaat de XRP-prijsvoorspelling van The Simpsons uitkomen?
Analisten voorspellen crash en Ethereum koers van 750 dollar Analisten voorspellen crash en Ethereum koers van 750 dollar
Gokhshtein: De Ripple koers zal Exploderen als dit gebeurt Gokhshtein: De Ripple koers zal Exploderen als dit gebeurt
meer meest gelezen

Zoeken

Jouw recente zoekopdrachten