Hack Nieuws

Hack Nieuws

Hackers breken in op cloudaccounts om crypto te minen

Google heeft een rapport gepubliceerd waarin het gewaarschuwd tegen het gebruik van gehackte cloud-accounts om crypto- valuta’s te minen.


Bezorgdheid over gehackt cloud accounts

Het Google Threat Horizon rapport heeft haar bezorgdheid geuit over gehackte cloud-accounts die worden gebruikt om crypto te minen. Het rapport meldt het volgende:

“Er werden kwaadwillende actoren waargenomen die crypto-valuta minen binnen gecompromitteerde Cloud-instanties.”

Het voegde eraan toe dat van 50 recente voorbeelden, 86% van de gevallen aantoonde dat hackers crypto-valuta’s minen met de accounts.

Het rapport, gepubliceerd door het Google Cybersecurity Action Team, is bedoeld om actie gerichte informatie te verschaffen waarmee organisaties ervoor kunnen zorgen dat hun cloud omgevingen het best worden beschermd.

Volgens het rapport zijn de twee doelen achter deze activiteit ‘winst behalen’ en ’traffic pumping’. Dit is een controversiële praktijk waarbij sommige onder andere hackers het volume naar hun netwerken opdrijven en profiteren van de sterk verhoogde intercarrier-compensatievergoedingen. Dit zorgt voor een extra inkomstenbron, maar is zoals verwacht niet legaal.

Andere geïdentificeerde cyberbedreigingen waren onder meer malware, het hosten van ongeautoriseerde inhoud op internet, spam en het starten van DDoS-bots.


Google, crypto en de bedreigingen

De Threat Analysis Group van Google sloeg vorige maand soortgelijke alarmen. Destijds waarschuwde het voor hackers die inbraken in YouTube accounts om crypto-valuta scams te verspreiden. Google zei hier destijds het volgende over:

“De kanaalnaam, profielfoto en inhoud werden allemaal vervangen door crypto-valuta termen om zich voor te doen als groot crypto-valuta exchange.”

De groep voegde eraan toe dat de hackers video’s live zouden streamen die crypto-valuta weggeefacties beloofden in ruil voor een voorafgaande bijdrage. Deze kwaadwillende acteurs waren volgens Google ook Russischtalig.

“De groep achter deze campagne lokken hun doelwit met nep samenwerkingsmogelijkheden.”

Dit zou niet de eerste keer zijn geweest dat Rusland verwikkeld was in een crypto gerelateerd schandaal. Eerder dit jaar bleek de wereldberoemde wolkenkrabber van Rusland, Vostok, een overvloed aan cybercriminele activiteiten te huisvesten in het hart van Moskou.

Zoeken

Jouw recente zoekopdrachten