Hack Nieuws

Hack Nieuws

Hackers geven helft van $600 miljoen terug van gestolen geld Poly Network

Hackers hebben bijna de helft van de $600 miljoen, die ze hebben gestolen van het DeFi-platform Poly Network, teruggegeven. De hack werd beschouwd als een van de grootste cryptocurrency-hacks ooit.


De grootste hack in de geschiedenis van DeFi

Vanaf gisteren hebben de hackers ongeveer $260 miljoen teruggegeven, zo vertelde Poly Network in een tweet. Van het teruggegeven geld was $3,3 miljoen in ethereum, $256 miljoen in Binance smart chain en $1 miljoen in polygon. Dat betekent meteen ook dat de hackers nog altijd $269 miljoen in Ethereum hebben en $84 miljoen in Polygon.

De hackers begonnen met geld terug te geven toen Poly Network een een oproep deed aan de hackers om het geld terug te geven. Daarnaast riep Poly alle exchanges en miners op om de tokens uit de wallet van de hacker stop te zetten.

“De hoeveelheid geld die je hebt gehackt, is het meeste in de geschiedenis van DeFi”, zei Poly Network dinsdag in een tweet, eraan toevoegend dat tienduizenden mensen negatief werden beïnvloed door de diefstal.


“Poly gehackt om het geld veilig te bewaren”

De hackers reageerden woensdag en zeiden dat ze klaar waren om het gestolen geld terug te geven. Het is onduidelijk wanneer ze van plan zijn het hele bedrag terug te betalen. De hackers zeiden dat ze het geld “voor de lol :)” hadden gestolen omdat “cross-chain hacking hot is”.

“Het Poly-netwerk is een behoorlijk groot systeem”, zeiden de hackers. “Het is een van de meest uitdagende aanvallen die je kunt doen. Een echte hacker kan hiervan genieten.”

De hackers zeiden dat ze het geld hadden gestolen “om het veilig te bewaren” nadat ze een bug hadden ontdekt. De cyberaanval op Poly Network voegt zich bij een groeiend aantal aanvallen op de snelgroeiende DeFi-ruimte.

Zoeken

Jouw recente zoekopdrachten