Hooded Hacker
Hack

Hackers promoten nep-token via Metallica’s X-account

Het officiële X-account van de heavy metalband Metallica is gehackt. De hackers gebruikten de inbreuk om een Solana-token met de ticker METAL te promoten. Het Metallica-team heeft inmiddels de controle over het account herwonnen en alle berichten waarin het token werd vermeld, verwijderd.

Zogenaamde samenwerking met Ticketmaster

Het eerste bericht over het token verscheen op 26 juni op Metallica’s X-account. Het bericht beweerde dat het token in samenwerking met Ticketmaster was gemaakt en werd gelanceerd op de Solana-gebaseerde token-implementer pump.fun. Daarnaast werd in de berichten gesuggereerd dat fintech-bedrijf MoonPay betrokken was bij het token. MoonPay-president Keith Grossman ontkende deze betrokkenheid krachtig in een X-post en schreef: “MoonPay ondersteunt GEEN METAL.”

MoonPay waarschuwde later op X: “Als iemand je een METAL-token aanbiedt, zijn ze niet de meester van de poppen – ze zijn de meester van oplichting!”, een verwijzing naar het hitalbum en de single uit 1986 van de band.

Verzilveren van neppe METAL-tokens voor exclusieve items

Een reeks daaropvolgende berichten probeerde kopers te lokken door te beweren dat gebruikers hun METAL-tokens konden verzilveren voor exclusieve items zoals ‘gratis concertkaartjes’, op maat gemaakte gameconsoles en merchandise. Eén bericht beweerde zelfs dat het token stakingsbeloningen zou opleveren.

De totale waarde van het METAL-token bereikte ongeveer 20 minuten na de lancering een korte piek van $3,37 miljoen, volgens gegevens van Dexscreener. Sindsdien is de waarde echter gekelderd en gedaald tot een totale marktkapitalisatie van $90.000, minder dan drie uur na het hoogtepunt. De prijs is bijna 100% gedaald ten opzichte van het piekmoment, dat werd bereikt kort nadat Metallica’s account het token had gedeeld.

Het is op dit moment nog onduidelijk hoe het account van Metallica is gehackt.

Hack nieuws

Indiase crypto exchange slachtoffer van grote hack
Cyvers detecteert verdachte transacties in WazirX’s Safe Multisig-wallet
LI.FI Protocol getroffen door exploit van $8 miljoen
Meer nieuws

Meest gelezen

Is dit waarom de Ripple (XRP) koers gigantisch hard stijgt?
Einde van Ripple (XRP) rechtszaak met de SEC mogelijk deze week
XRP koers valt plotseling omlaag terwijl Bitcoin en Ethereum koersen stabiliseren