View of a large Tornado
Bitcoin, Hack

Hackers stappen over op Bitcoin na verbod op Tornado Cash

Het is je vast niet ontgaan dat de privacy-service Tornado Cash op Ethereum enige tijd geleden met veel bombarie is verboden door de Amerikaanse overheid. De ontwikkelaar van de applicatie kwam hierdoor zelfs enige tijd vast te zitten in ons eigen Nederland. Nu lijkt het erop dat hackers na het verbod op Tornado Cash overstappen op Bitcoin Mixers voor hun privacy.

Bitcoin Mixers worden populairder

Het is nog maar de vraag of dit een slimme zet is, want Bitcoin staat over het algemeen niet bekend als een blockchain waarop je veilig te werk kunt gaan als crimineel.

Zeker niet als je uiteindelijk besluit om je Bitcoin om te wisselen voor fiatgeld.

Daar zijn veel criminele mee tegen de lamp gelopen. Als je er niet voldoende in slaagt om je sporen uit te wissen of als blijkt dat de Bitcoin Mixer niet voldoende was, dan kan dat grote problemen opleveren.

Bron: CertiK

Ondanks dat neemt het gebruik van de Bitcoin Mixers toe, nadat het Tornado Cash van Ethereum werd verboden. In 2023 zou er voor meer dan 300 miljoen dollar aan gestolen assets vermengd zijn op de blockchain van Bitcoin.

Wat zijn Bitcoin Mixers?

Bitcoin Mixers kun je zien als digitale stukken gereedschap die het mogelijk maken om je sporen op een blockchain zoveel mogelijk uit te wissen.

Veel mensen die hun privacy enorm waarderen maken hier bijvoorbeeld ook gebruik van.

Joe Green van het CertiK team vertelt dat mixers voor goede dingen ingezet kunnen worden, maar dat het helaas ook aantrekkelijk is voor criminelen om deze services te gebruiken. “Het Bitcoin-ecosysteem kent een aantal privacy mixers, die zowel goede als slechte mensen van dienst zijn. […] Hoewel dit uitdagingen biedt, is het belangrijk om te snappen dat dit dubbelzijdige zwaard inherent is aan decentrale systemen”, aldus Green.

December deal: Pak nu je 20 Euro bonus bij Bitvavo

Wil je de cryptowereld betreden en wellicht Bitcoin of een andere crypto kopen? Grijp dan nu je kans met deze exclusieve decemberaanbieding! Dankzij een speciale deal tussen Newsbit en Bitvavo, een van de meest toegankelijke en gebruiksvriendelijke crypto beurzen in Europa, krijgen onze lezers een exclusieve aanbieding.

Alleen in de maand december: meld je aan bij Bitvavo via de onderstaande knop en ontvang een welkomstcadeau van 20 euro helemaal gratis. En dat is niet alles – je betaalt ook geen handelskosten over je eerste 10.000 euro aan transacties. Meld je nu aan!

Bitcoin nieuws

El Salvador verzamelt 474 Bitcoin door mining met vulkanische energie
Nieuwe CPI-cijfers vandaag om 14.30: Dit staat de Bitcoin koers te wachten
Crypto analist: Bitcoin kan op één voorwaarde naar $100.000 stijgen
Meer nieuws

Meest gelezen

Bekende Nederlandse crypto analist verkoopt al zijn Bitcoin – Dit is waarom
Kan de Ripple (XRP) koers 50 dollar worden?
Ripple in problemen: SEC verwerpt voorstel voor verlaging boete