Blockchain Nieuws

Blockchain Nieuws

Hackers verkopen crypto-mining software-ontgrendeling voor Nvidia-grafische kaarten

Afgelopen maand wist een hackersgroep de servers van Nvidia binnen te treden. Hierin wisten ze dierbare code van Nvidia te stelen. Nu proberen ze software te verkopen die naar verluidt de hash-snelheidsbegrenzers voor cryptomining op hun grafische kaarten zou kunnen ontgrendelen.


Nvidia getroffen door cyber-incident

De naar verluidt Zuid-Amerikaanse hackersgroep gaat onder de naam ‘LAPSUS$’. Volgens hunzelf hebben ze afgelopen maand zo’n terabyte aan gegevens van de servers van Nvidia kunnen stelen.

Inmiddels biedt de groep nu speciale software aan, in de vorm van een aangepaste driver, om de eerder opgestelde crypto-mining-beperkingen te omzeilen. Op 23 februari verklaarde Nvidia dat ze getroffen waren door het incident. Ze zeiden het volgende:

“Wij zijn ons ervan bewust dat de dreigingsactor de inloggegevens van medewerkers en bepaalde eigendomsinformatie van Nvidia uit onze systemen heeft gehaald en deze online is gaan lekken.”


Wil jij crypto verhandelen op één van de grootste en meest betrouwbare exchanges ter wereld? Klik hier en ga naar KuCoin.


Losgeld van Nvidia

Hiernaast zou de hackersgroep het bedrijf tevens hebben geprobeerd af te persen via een kanaal op Telegram. De hackers hebben hiermee gevoelige en persoonlijke gegevens kunnen stelen, maar ook informatie om de hash-snelheidsbeperkingen te omzeilen. Hierdoor wordt het mogelijk om met de high-end kaarten van Nvidia hogere snelheden voor het minen van Ethereum (ETH) te halen.

Hiernaast zou de hackgroep ook proberen om Nvidia vast te houden met als doel om losgeld te vragen, met de eis dat het de begrenzer van alle kaarten uit de RTX 3000-serie verwijdert en stuurprogramma’s open-source maakt. Naar verluidt heeft het bedrijf tot 4 maart de tijd gekregen om hierover een beslissing te nemen. Het is nog niet bekend wat het resultaat zal gaan zijn.

Zoeken

Jouw recente zoekopdrachten