Crypto Hacker
Hack,

Hackers zeggen dat ze gebruikersgegevens hebben gestolen van Coin Cloud

In een alarmerende ontwikkeling heeft een anonieme hackersgroep verklaard dat zij de persoonlijke gegevens van ongeveer 300.000 klanten van het Bitcoin ATM-bedrijf Coin Cloud hebben buitgemaakt. Deze verontrustende bekendmaking verscheen op het pseudonieme cybersecurity-account Vx-underground, dat bekend staat om zijn activiteit op het X-platform.

Groeiende dreiging van cyberaanvallen

Het incident werpt opnieuw een scherp licht op de groeiende dreiging van cyberaanvallen en benadrukt de noodzaak van verhoogde beveiligingsmaatregelen in de digitale financiële wereld.

De anonieme hackergroep zeggen dat ze niet alleen persoonlijke informatie van circa 300.000 klanten van het Bitcoin ATM-bedrijf Coin Cloud te hebben gestolen, maar ook 70.000 selfie-verificatiegegevens in handen te hebben gekregen. Volgens meldingen op het Vx-underground cybersecurity-account, dat bekend staat om zijn activiteit op het X-platform, beweren de hackers gedetailleerde informatie zoals beroepen, fysieke adressen, burgerservicenummers en andere gegevens van het bedrijf te hebben verkregen. Opvallend is dat de hackers ook beweren toegang te hebben gehad tot de gegevens van inwoners van de Verenigde Staten en gebruikers uit Brazilië.

Mogelijk ook toegang tot broncode van backend

Daarnaast zou de hackergroep vermeend toegang hebben gehad tot de broncode van de backend van Coin Cloud. Tot op heden heeft het bedrijf nog geen officiële verklaring over de cyberaanval naar buiten gebracht.

Nietewel dat deze recente cyberdreiging plaatsvindt, is het vermeldenswaardig dat Coin Cloud eerder dit jaar een faillissementsaanvraag indiende. Op 8 februari kondigde het crypto-ATM-bedrijf aan dat het een Chapter 11-reorganisatie zou ondergaan bij een Amerikaanse faillissementsrechtbank. CEO en president Chris McAlary benadrukte destijds dat dit besluit de mogelijkheid bood om schulden te herstructureren en de belangen van schuldeisers te beschermen. Uit de aanvraag op 7 februari bleek dat het bedrijf schulden had tussen de $100 miljoen en $500 miljoen, terwijl de activa geschat werden tussen de $50 miljoen en $100 miljoen. Tot op heden blijft Coin Cloud echter stil over de recente hack.

Hack nieuws

Hacker begint met verplaatsen van miljoenen na inactief jaar
Pike DeFi Protocol komt met verklaring na exploit van $1,6 miljoen
Record-lage cryptoverliezen in April, ondanks enkele grote hacks
Meer nieuws

Meest gelezen

Cathie Wood: 6 Ethereum is genoeg om miljonair te worden
Waarom is de cryptomarkt zo hard onderuit gegaan?
Bitcoin koers valt onder de $60.000 – wat is er aan de hand?