Hack, Hacker
Hack

Half miljard Dollar verloren aan Hacks en illegale praktijken in de Cryptomarkt in 2023

Een recent rapport van het blockchain beveiligingsbedrijf Beosin werpt een alarmerend licht op de verwoestende impact die hacks en andere illegale praktijken hebben gehad op de cryptomarkt in de eerste helft van dit jaar. Volgens het rapport hebben deze schadelijke activiteiten geleid tot verliezen van meer dan een half miljard dollar.

Alarmerende Verliezen in de Cryptomarkt door Illegale Praktijken

Onlangs vrijgegeven beveiligingsgegevens van het bedrijf tonen aan dat de web3-ruimte in de eerste zes maanden van 2023 aanzienlijke verliezen heeft geleden als gevolg van hacks, phishing-zwendel en “rug pulls” ter waarde van 655,61 miljoen dollar.

Volgens Beosin zijn er 108 hackaanvallen geweest, resulterend in een verlies van 471,43 miljoen dollar. Daarnaast bedroegen de verliezen door 110 “rug pulls” en phishing scams respectievelijk $75,87 miljoen en $108 miljoen.

Bron: Beosin/Twitter

Vergelijking van Hack incidenten met Vorig Jaar

Volgens Beosin zijn de verliezen als gevolg van hack-incidenten in de eerste helft van dit jaar aanzienlijk lager dan die in de eerste en tweede helft van 2022. Tussen januari en juni van 2022 bedroeg het totale verlies door aanvallen ongeveer $1,91 miljard, terwijl het in de tweede helft van dat jaar rond de $1,69 miljard lag. In de eerste helft van 2023 daalde het totale verlies echter tot $470 miljoen.

Bron: Beosin/Twitter

Verdeling van Verliezen bij Hack aanvallen

Bij de meeste hackincidenten varieerden de verliezen tussen $1 miljoen en $10 miljoen, maar in één geval bedroeg het verlies meer dan $100 miljoen.

Het bedrag van de verliezen bij hacks kan als volgt worden verdeeld: Verliezen van meer dan $100 miljoen: 1 incident Verliezen tussen $10 miljoen en $100 miljoen: 7 incidenten Verliezen tussen $1 miljoen en $10 miljoen: 23 incidenten

Bron: Beosin/Twitter

Terugvordering van Gestolen Activa en Gebruik van Mixers

Beosin meldt dat ongeveer 215 miljoen dollar, wat neerkomt op 45,5% van de gestolen activa, reeds is teruggevonden. In vergelijking hiermee werd in 2022 slechts 8% van de gestolen activa teruggevonden. Van de gestolen activa is 113 miljoen dollar doorgesluisd naar mixers, waarvan 45,38 miljoen dollar naar Tornado Cash ging en 68,14 miljoen dollar naar andere mixers.

Bron: Beosin/Twitter

Conclusie

Het eerste halfjaar van 2023 zag een aanzienlijke financiële impact van illegale praktijken, zoals hacks, phishing-zwendel en “rug pulls”, op de cryptomarkt, met verliezen van meer dan een half biljoen dollar. Hoewel de verliezen door hackingincidenten lager waren dan die in 2022, blijft de schade aanzienlijk.

Toch zijn er bemoedigende tekenen van vooruitgang, aangezien een aanzienlijk percentage van de gestolen activa is teruggevorderd, veel hoger dan in het voorgaande jaar. Deze ontwikkelingen onderstrepen het voortdurende belang van robuuste beveiligingsmaatregelen in de snel evoluerende cryptosector.

Gratis 20 euro aan Crypto

Wil je de cryptowereld betreden en Crypto kopen? Dan hebben we geweldig nieuws voor je! Dankzij een speciale deal tussen Newsbit en Bitvavo, een van de meest toegankelijke en gebruiksvriendelijke crypto beurzen in Europa, krijgen onze lezers een exclusieve aanbieding.

Als je je aanmeldt bij Bitvavo via de onderstaande knop, ontvang je niet alleen 20 euro gratis, maar betaal je ook geen handelskosten over je eerste 10.000 euro aan transacties.

Hack nieuws

Meer dan de helft van gestolen Ethereum van Poloniex-hack overgeheveld via Tornado Cash
WBTC-hacker geeft €66,5 miljoen aan gestolen fondsen terug
Hacker verplaatst gestolen Ethereum naar cryptomixer na aanval op Poloniex
Meer nieuws

Meest gelezen

Kan de Ripple (XRP) koers 50 dollar worden?
Ripple in problemen: SEC verwerpt voorstel voor verlaging boete
Nieuwe wending in Ripple-rechtszaak: belangrijke deadline SEC verstreken