failliet
Blockchain

Handel in aandelen Argo Blockchain stilgelegd, vrees voor faillissement

De handel in de aandelen van het in Londen gevestigde Argo Blockchain (ARBK) is op vrijdag stilgelegd in het Verenigd Koninkrijk en de Verenigde Staten. De exacte reden voor de schorsing van de handel is niet duidelijk, maar vaak betekent dit dat er nieuws aankomt.

Deal valt in het water

Eind oktober was Argo Blockchain nog naarstig op zoek naar kapitaal om de boel overeind te houden. Helaas moest het in die periode meldden dat een deal ter waarde van 27 miljoen dollar in het water was gevallen. Als reactie daarop donderden de aandelen al met ruim 70 procent naar beneden. “Als Argo er niet in slaagt om verdere financiering te regelen, dan wordt het snel cash flow negatief en moet het de operaties staken”, aldus het bedrijf in een verklaring aan de London Stock Exchange in oktober.

We zijn nu nog geen twee maanden verder en het feest lijkt al voorbij voor Argo Blockchain. In de laatste update van eind november, laat Argo weten dat het in continue discussie is over financiering om “het bedrijf van voldoende werkkapitaal” te voorzien. Dat gaat dus vooral over financiering op de korte termijn. Financiering die, zo lijkt het nu, te laat of helemaal niet is gekomen voor Argo Blockchain.

Problemen begonnen in oktober

De problemen voor Argo Blockchain kwamen begin oktober aan het licht. Destijds moest het bedrijf ineens mining hardware verkopen om aan zijn verplichtingen te voldoen en de strategie te blijven volgen. Als een Bitcoin miner zijn eigen miners moet verkopen, dan weet je dat er iets niet in de haak is. Dat doen deze partijen natuurlijk alleen maar als het echt niet anders dan, want dat is de enige inkomstenbron.

In november wist Argo Blockchain overigens nog 198 Bitcoin binnen te halen, terwijl dat er in oktober nog 204 waren. Ook de omzet viel met 3,46 miljoen dollar een stuk lager uit dan de 4,0 miljoen dollar van oktober.

Het verhaal van Argo Blockchain laat zich goed samenvatten in de bovenstaande grafiek. Net als de rest van de markt bereikte de miner zijn top in 2021. In die periode heeft Argo Blockchain echter veel teveel risico genomen, wat ze nu de kop lijkt te kosten. Het stoppen van de handel van de aandelen betekent waarschijnlijk heel slecht nieuws.

Blockchain nieuws

Grote upgrade voor ShibaSwap: Verhuisd naar Shibarium-blockchain
Deutsche Bank werkt samen met centrale bank van Singapore aan tokenisatieproject
De Rwandese centrale bank gaat door met hun ambitieuze CBDC-retailproject
Meer nieuws

Meest gelezen

Bekende Nederlandse crypto analist verkoopt al zijn Bitcoin – Dit is waarom
Kan de Ripple (XRP) koers 50 dollar worden?
Crypto-analisten voorspellen: Zó lang duurt het om miljonair te worden met een $1.000 investering in Cardano