Bitcoin

Handelaren halen $800 miljoen aan Bitcoin van exchanges af

Er is $800 miljoen aan Bitcoin van exchanges afgehaald te midden van de plotselinge prijsstijging van Bitcoin, die momenteel weer boven de $41.000 wordt verhandeld.


Welke invloed heeft de uitstroom van valuta op de markt?

De plotselinge prijsstijging was nogal een verrassing voor de markt. Technische en fundamentele gegevens suggereerden eigenlijk een verdere daling van de Bitcoin prijs aangezien de markt zich meerdere keren niet herstelde. Veel analisten verwachtten dan ook dat de prijs zeker tot onder de $30.000 zou gaan zakken, maar niks bleek minder waar.

Het feit dat handelaren hun tokens nu massaal van exchanges afhalen is een goed teken. Dit wijst er namelijk op dat handelaren niet actief verkopen. Gewoonlijk wordt zo’n uitstroom van BTC uit exchannges als een goed teken voor de markt beschouwd. De verkoopdruk tijdens perioden van grote uitstroom is dan aanzienlijk kleiner in vergelijking met perioden waarin handelaren en beleggers hun geld actief naar gecentraliseerde of gedecentraliseerde exchanges verplaatsen.

Wil jij Bitcoin verhandelen op één van de grootste en meest betrouwbare exchanges ter wereld? Klik hier en ga naar KuCoin.


Aangezien de huidige exchange flows in BTC negatief blijven, kunnen we concluderen dat de meerderheid van de investeerders niet uitkijkt naar de verkoop van zijn crypto bezit.

Op dit moment ligt de Bitcoin prijs rond de $41.600. De koers is in een week tijd met meer dan 10 procent gestegen.

Bitcoin nieuws

Is de Bitcoin bullmarkt voorbij? Analisten geven hun mening
Bitcoin onder druk: Zakt de koers naar $57.000?
Nog twee dagen tot de Bitcoin halving, wat gaat er gebeuren?
Meer nieuws

Meest gelezen

Dit is waarom de Bitcoin koers zakt
Wat veroorzaakt de crash van de Bitcoin koers?
Bitcoin koers kan dalen naar $42.000 na de BTC Halving