Bitcoin, Dogecoin

Handelaren halen dagelijks 2.000 BTC van gecentraliseerde exchanges af

Het aantal Bitcoin (BTC) dat wordt aangehouden op gecentraliseerde exchanges is sinds eind mei van dit jaar consequent gedaald. Het gaat om een dagelijkse uitstroom van ongeveer 2.000 BTC. Tegen de huidige prijzen is dit ongeveer $66 miljoen.


Dagelijkse uitstroom

Uit het On-Chain rapport van Glassnode van 12 juli bleek dat de Bitcoin-reserves op gecentraliseerde exchanges zijn gedaald tot niveaus die sinds april niet meer zijn gezien. April was de maand waarin BTC zijn all-time high van ongeveer $65.000 bereikte.

De onderzoekers merkten op dat er een meedogenloze uitputting van de valutareserves was tijdens de bull run die naar deze piek leidde. Glassnode concludeert dat een groot deel van deze BTC naar de Grayscale GBTC Trust ging of werd verzameld door instellingen. Hierdoor ontstond “een aanhoudende netto-uitstroom van exchanges.”

Toen de Bitcoin-prijzen in mei daalden, keerde deze trend echter om, munten werden naar exchanges gestuurd voor liquidatie. Nu is het netto-transfervolume weer in negatief gebied terechtgekomen naarmate de uitstroom toeneemt.

“Met name de afgelopen twee weken hebben een positiever rendement op de uitstroom van valuta gezien, met een snelheid van $2000 BTC per dag.”

Netto BTC-transfersvolume van/naar exchanges. Bron: Glassnode

Aandeel van on-chain transactiekosten

Het rapport merkte ook op dat het aandeel van on-chain transactiekosten vertegenwoordigd door exchangedeposito’s de afgelopen week daalde tot 14% dominantie. In mei was er een korte piek van 17%. On-chain vergoedingen met betrekking tot opnames zagen deze maand een opmerkelijke stijging van 3,7% tot 5,4%. Dit wijst op een toenemende voorkeur voor accumulatie boven verkoop.

De daling van exchangereserves lijkt samen te vallen met een stijging van de kapitaalstromen naar gedecentraliseerde financieringsprotocollen in de afgelopen twee weken. Volgens DeFiLlama steeg totale vergrendelde waarde sinds 26 juni met ongeveer 21%, van $92 miljard naar $111 miljard.

Bitcoin nieuws

Bitcoin koers onder druk door macro-economische tegenwinden
Waarom crypto-experts voorspellen dat de Bitcoin koers veel verder gaat stijgen
BlackRock CEO is ‘heel bullish’ over Bitcoin
Meer nieuws

Meest gelezen

Crypto handelaar voorspelt: Shiba Inu koers kan met 3600% stijgen
Alarmbellen rinkelen: Signalen waarschuwen voor grote XRP koersval
Waarom stijgt de Bitcoin prijs vandaag?