Bitcoin diamond hands
Bitcoin

Crypto handelaren optimistisch ondanks dat Bitcoin blijft dalen

Bitcoin handelaren zeggen dat de “bodem bereikt” is. Ondanks dat Bitcoin het 200-daagse gemiddelde verloor en nu onder die belangrijke lijn handelt. Vannacht schoot Bitcoin zelfs door naar 53.500 dollar op Coinbase. Inmiddels is de koers weer een beetje “hersteld” maar echt goed ziet het er niet uit.

Optimistisch over Bitcoin

De Nederlandse analist Jelle is optimistisch over Bitcoin. “Bitcoin schiet weer omhoog en handelt nu boven het 200-daagse exponentiële bewegende gemiddelde”, aldus de analist.

Helaas zijn we nu een paar uur verder en handelt Bitcoin nog eens 4.000 dollar lager. Wat dat betreft was Jelle dus niet helemaal goed geïnformeerd en bedacht op de toekomst, maar die is ook zo lastig te voorspellen.

Alles aan de huidige terugval van de koers is bovengemiddeld. Niet alleen de daling is inmiddels op 27% uitgekomen, maar ook de duur van de correctie is langer dan gemiddeld voor deze cyclus.

Wat dat betreft mogen we ons toch wel een klein beetje zorgen maken om Bitcoin. Nu begint de angst echter heel groot te worden en meestal zitten we dan rond een bodem.

Zitten we nou op de bodem?

Gisteren riepen veel analisten al dat ze “bodem vibes” kregen van Bitcoin, maar vandaag staan we dus nog een paar duizend dollar lager met de digitale munt.

Waar dit gaat ophouden is lastig te voorspellen, omdat de Mt. Gox Bitcoin deze maand vrijkomen en ook de Duitse en Amerikaanse overheden hun Bitcoin aan het dumpen zijn.

Die laatste twee zijn wellicht entiteiten die wat minder naar de koers kijken en dus niet stoppen met dumpen op het moment dat de Bitcoin koers onder bepaalde niveaus komt.

Zo kan het zijn dat het lijkt alsof we op de bodem zitten, maar vervolgens nog verder dalen, zoals vannacht eigenlijk ook een beetje gebeurde met Bitcoin.

Handel €10.000 gratis en krijg 10 euro bonus

Wil je de cryptowereld betreden en wellicht Bitcoin of een andere crypto kopen? Grijp dan nu je kans met deze exclusieve aanbieding! Dankzij een speciale deal tussen Newsbit en Bitvavo, een van de meest toegankelijke en gebruiksvriendelijke crypto beurzen in Europa, krijgen onze lezers een exclusieve aanbieding.

Maak een account bij Bitvavo via de onderstaande knop en ontvang een welkomstcadeau van 10 euro helemaal gratis. En dat is niet alles – je betaalt ook geen handelskosten over je eerste 10.000 euro aan transacties. Meld je nu aan!

Bitcoin nieuws

Bitcoin herwint dominantie terwijl interesse in Runes sterk afneemt
Peter Brandt geeft grote waarschuwing over Bitcoin koers
Bitcoin ETF’s zien instromen kelderen, maar positieve reeks blijft intact
Meer nieuws

Meest gelezen

Is dit waarom de Ripple (XRP) koers gigantisch hard stijgt?
Einde van Ripple (XRP) rechtszaak met de SEC mogelijk deze week
Cruciale technische indicator voorspelt enorme stijging van XRP koers