crypto.com
Exchange

Handelsplatform Crypto.com registreert zich bij Engelse financiële toezichthouder

Handelsplatform en creditcard-aanbieder Crypto.com heeft een registratie bij de financiële toezichthouder van het Verenigd Koninkrijk bemachtigd. Het in Singapore gevestigde beursplatform, dat wereldwijd meer dan 50 miljoen klanten heeft, is nu gerechtigd om “bepaalde crypto-activiteiten” in het Verenigd Koninkrijk te ondernemen. Wat die activiteiten precies inhouden is niet duidelijk.

Gevestigde naam

Crypto.com loopt al vanaf 2016 mee in de industrie en is daarmee ondertussen een gevestigde naam. Het concurreert op het hoogste niveau met partijen als Coinbase, FTX en Binance om een machtspositie op de internationale markt. Ondanks de enorme ambities van het bedrijf op internationaal niveau, heeft het recent enkele problemen ondervonden. Zo heeft Crypto.com in juni 5 procent van het personeel, ongeveer 260 man, moeten ontslaan vanwege de bearmarkt.

Verder wist Decrypt op dinsdag te melden dat het bedrijf momenteel nog een ronde van ontslagen doormaakt. De registratie in het Verenigde Koninkrijk is goed nieuws voor het handelsplatform, maar niet op ieder front gaat het goed. Op zich is dat gezien de huidige markt ook geen verrassing, de koersen hebben dit jaar een enorme tik gehad en uiteindelijk leeft een platform als Crypto.com van de hype rondom de industrie. Als die er niet is, dan valt een groot deel van de omzet weg.

Verlaging van de cashback-beloningen

Crypto.com staat onder andere bekend om zijn creditcards. Met die kaarten krijg je cashback in de vorm van crypto. In eerste instantie krijg je hun eigen CRO token als beloning, maar die kun je in de app meteen omwisselen voor een crypto naar keuze. Op die manier is het mogelijk om met jouw aankopen bijvoorbeeld een beetje Bitcoin te verdienen. In mei kwam echter het slechte nieuws dat de cashback percentages drastisch omlaag gaan.

Waar je met de goedkoopste kaart, die je 350 euro aan CRO kost, tot voor kort nog 2 procent cashback kreeg, gaat dat nu nog maar om 0,5 procent. Ook de duurdere kaarten zijn flink gekort op hun cashback. De duurste kaart, waar je 350.000 euro aan CRO voor nodig hebt, is van 8 naar 5 procent cashback teruggevallen. Op zich is 5 procent cashback nog steeds een prachtige beloning, maar daar heb je wel even 350.000 euro voor nodig.

Exchange nieuws

Mede-oprichter van QuadrigaCX wordt geconfronteerd met kritisch onderzoek naar contant geld en goudbezit
Cryptomarkt onder druk na besluit voortzetting rechtszaak Coinbase
FTX in strijd tegen waardering ‘Sam Coins’ in faillissementszaak
Meer nieuws

Meest gelezen

Crypto handelaar voorspelt: Shiba Inu koers kan met 3600% stijgen
Alarmbellen rinkelen: Signalen waarschuwen voor grote XRP koersval
Waarom stijgt de Bitcoin prijs vandaag?