Binance Logo Smartphone
Exchange

Handelsvolume Binance op hoogste niveau sinds mei 2021

Het handelsvolume op Binance is voor de maand maart op 1,12 biljoen dollar uitgekomen. Daarmee scoorde Binance zijn hoogste maandelijkse handelsvolume sinds mei 2021, zo blijkt uit een rapport van het crypto-analyseplatform CCData. Het marktaandeel van Binance is in maart volgens CCData met 1,04 procent gestegen naar 44,1 procent.

Het herstel van Binance

Niet lang geleden kreeg Binance een boete van 4,3 miljard dollar van de Amerikaanse overheid. Inmiddels lijkt het beursplatform weer op de weg terug, wat volgens CCData vooral blijkt uit de derivatenhandel op het platform.

Die is met 89,7 procent gestegen naar 2,91 biljoen dollar, waarmee Binance ook zijn beste maand sinds mei 2021 scoorde.

In de spotmarkten maakte Binance echter zijn grootste winst voor deze maand, door zijn marktaandeel van 2,3 procent te vergroten sinds februari.

Ondanks alle juridische ellende rondom Binance is het aantal gebruikers van het beursplatform met 40 miljoen stuks gegroeid in 2023. Ook Binance Coin (BNB) lijkt van het herstel te profiteren. In 2024 groeide de waarde van de munt namelijk met ruim 84 procent.

All-time high volumes voor gecentraliseerde beurzen

Ondertussen is het gecombineerde volume in de spot- en derivatenhandel op de gecentraliseerde beurzen met 92,9 procent gestegen naar een nieuwe all-time high van 9,12 biljoen dollar in maart. Dat heeft natuurlijk alles te maken met de nieuwe all-time high die Bitcoin op 14 maart noteerde.

Het handelsvolume in derivaten steeg in maart naar het recordniveau van 6,18 biljoen dollar. Wat dat getal speciaal maakt, is dat het ongeveer driemaal zo groot is als de huidige market cap van de volledige industrie.

Deze stijging is natuurlijk vooral het gevolg van investeerders en handelaren die speculeren op de explosieve koersactie van Bitcoin van de afgelopen periode.

Dat heeft natuurlijk alles te maken met het gigantische succes van de Spot Bitcoin ETFs, die voor miljarden dollars aan kapitaal richting de industrie brachten.

Handel €10.000 gratis en krijg 10 euro bonus

Wil je de cryptowereld betreden en wellicht Bitcoin of een andere crypto kopen? Grijp dan nu je kans met deze exclusieve aanbieding! Dankzij een speciale deal tussen Newsbit en Bitvavo, een van de meest toegankelijke en gebruiksvriendelijke crypto beurzen in Europa, krijgen onze lezers een exclusieve aanbieding.

Maak een account bij Bitvavo via de onderstaande knop en ontvang een welkomstcadeau van 10 euro helemaal gratis. En dat is niet alles – je betaalt ook geen handelskosten over je eerste 10.000 euro aan transacties. Meld je nu aan!

Exchange nieuws

Crypto fonds Icoinic nu verder als Coinmerce Capital
Kraken overweegt verwijdering van USDT in de EU vanwege MiCA regelgeving
Binance helpt Taiwanese Autoriteiten bij opsporing van grootschalige witwaszaak
Meer nieuws

Meest gelezen

Crypto-analisten voorspellen: Zó lang duurt het om miljonair te worden met een $1.000 investering in Cardano
Bitboy: Schikking tussen Ripple en SEC nabij – Verwacht enorme prijsstijging voor XRP
XRP’s toekomst: Kan het Solana, Ethereum en zelfs Bitcoin inhalen?