Ethereum, ether
Ethereum

Handelsvolume Ethereum derivaten gaat Bitcoin voorbij

De handel in Ethereum derivaten is de afgelopen maand met 10 procent toegenomen in aanloop naar de Merge. Daarmee heeft Ethereum op dit moment 57 procent van de gecombineerde markt met Bitcoin in handen. Over de afgelopen 24 uur alleen al zijn er voor 35 miljard dollar aan Ethereum futures verhandeld.

Neemt Ethereum de markt over?

Dit soort statistieken zullen in het Ethereum kamp weer uitspraken over een “flippening” oproepen. Hiermee refereren zij naar het inhalen van Bitcoin door Ethereum als de grootste cryptocurrency ter wereld. Tot op heden lijkt het daar echter niet op, gezien de market cap van Bitcoin nog altijd bijna twee keer zo groot is als die van Ethereum. Zelfs tegen de huidige koersen heeft Ethereum een koers van ongeveer 3.000 dollar nodig om Bitcoin in te halen.

De kans is aanwezig dat het vooral de hype rondom de Merge is waar professionele handelaren van willen profiteren. De Merge zorgt voor een hoop volatiliteit en het is mogelijk om daar goed aan te verdienen. Mochten deze volumes ook na de Merge doorzetten, dan is er een kans dat zich dit doorvertaald naar relatief hogere koersen van Ethereum ten opzichte van Bitcoin. Tot die tijd blijft het echter speculeren.

Investeerders gaan vooral short

Dat het in de eerste plaats om speculatie gaat blijkt wel uit het feit dat de meeste investeerders Ethereum momenteel shorten. Volgens een analist van Kaiko is er met name vraag naar short-contracten voor Ethereum. Zij anticiperen dus dat er mogelijk problemen aankomen na de Merge of dat het vooral hype in aanloop naar de Merge is, waarna Ethereum aan een correctie begint. Alleen de tijd kan het ons uiteindelijk leren.

Interessant is wel dat Ethereum na de Merge een lagere inflatie krijgt. Er komen na de Merge minder nieuwe Ethereum in omloop dan op het huidige Proof-of-Work netwerk. Dat zou in theorie een positief effect op de prijs moeten hebben, aangezien het aanbod op de markt daarmee mondjesmaat afneemt. We moeten echter niet het huidige macro-economische klimaat vergeten, dat er voor vrijwel alle financiële assets niet goed uitziet momenteel.

Exchange nieuws

Uitstel van hoorzitting borgtochtaanvraag Binance-directeur in Nigeria
Opnamestop voor grote transacties op Zuid-Koreaanse crypto-exchange Upbit
Zuid-Koreaanse Won stijgt naar top als meest verhandelde valuta tegen cryptocurrencies
Meer nieuws

Meest gelezen

Dit is waarom de Bitcoin koers zakt
Bitcoin koers kan dalen naar $42.000 na de BTC Halving
Crypto analist waarschuwt voor voor enorme koersval altcoins