Computer System Hack
Hack

Hardware Wallet aanbieder gehackt! Zijn jouw Bitcoin in gevaar?

Hardware Wallet producent Trezor is gehackt en als gevolg daarvan zijn de persoonsgegevens van 66.000 klanten van het bedrijf op straat komen te liggen. Volgens het bedrijf zelf is de hack beperkt gebleven tot namen en e-mailadressen, waardoor de adressen en telefoonnummers van klanten van Trezor buiten schot blijven.

Een opluchting, maar wel irritant

Het is positief om te horen dat er geen adresgegevens zijn buitgemaakt door de hackers.

Dat kan nog weleens een gevaarlijke situatie opleveren. Waarom? Omdat hackers dan precies weten waar mensen met een Trezor wonen en ze daar langs kunnen gaan om wat Bitcoin of andere crypto buit te maken.

Zelfs als jouw Trezor niet thuis ligt, kan dat nog een gevaarlijke situatie opleveren. Criminelen kunnen dat immers niet vooraf controleren. Zo zou je in theorie een gigantisch gevaar kunnen lopen.

Wat dat betreft is dit een opluchting, maar een gestolen e-mailadres blijft irritant. Klanten van Trezor kunnen de komende periode rekenen op een hoop emails waarin hackers proberen om jouw inloggegevens of walletgegevens buit te maken.

Pas dus goed op voor rare emails als je ooit iets bij Trezor gekocht hebt.

Eerste klanten zijn al benaderd

Een onderzoek heeft onthuld dat hackers de eerste 41 klanten van Trezor al hebben benaderd via hun email en verzocht hebben om gevoelige informatie met betrekking tot hun wallets.

“Wij adviseren gebruikers om waakzaam te blijven, gezien de steeds meer verfijnde manieren waarop hackers te werk gaan. We herinneren gebruikers eraan dat geen enkele vertegenwoordiger van Trezor ooit om de seed van een gebruiker zal vragen. Deel alsjeblieft NOOIT jouw herstel-seed met iemand”, aldus het team van Trezor.

Mochten de hackers ook jouw gegevens hebben buitgemaakt, dan heb je nu al een waarschuwingsmail van SatoshiLabs gekregen (het bedrijf achter Trezor).

Handel €10.000 gratis en krijg 10 euro bonus

Wil je de cryptowereld betreden en wellicht Bitcoin of een andere crypto kopen? Grijp dan nu je kans met deze exclusieve aanbieding! Dankzij een speciale deal tussen Newsbit en Bitvavo, een van de meest toegankelijke en gebruiksvriendelijke crypto beurzen in Europa, krijgen onze lezers een exclusieve aanbieding.

Maak een account bij Bitvavo via de onderstaande knop en ontvang een welkomstcadeau van 10 euro helemaal gratis. En dat is niet alles – je betaalt ook geen handelskosten over je eerste 10.000 euro aan transacties. Meld je nu aan!

Hack nieuws

Voormalig FTX-bestuurder moet miljoenenvilla op de Bahama’s inleveren
Enorm verlies door adresvergiftiging
Hacker begint met verplaatsen van miljoenen na inactief jaar
Meer nieuws

Meest gelezen

JPMorgan slaat alarm: Grote zorgen over toekomst cryptomarkt
Waarom is de cryptomarkt zo hard onderuit gegaan?
Experts bezorgd na verlies van Ripple in rechtszaak tegen SEC