Hedera
Blockchain, Hedera

Hedera Council investeert 4,86 miljard Euro in netwerkontwikkeling en geavanceerd decentraal bestuur

De Hedera Council, het bestuursorgaan van het Hedera-netwerk, heeft besloten om een aanzienlijke investering van 4,86 miljard euro in haar eigen cryptocurrency, Hedera Hashgraph, te doen. Deze stap is gericht op de verdere ontwikkeling van het netwerk en de bevordering van geavanceerd gedecentraliseerd bestuur.

Veel geld voor het Hedera-netwerk

In een recente blogpost maakte de Hedera Council bekend dat het 4,86 miljard HBARs, ter waarde van ongeveer 408,2 miljoen dollar, zal toewijzen voor de ontwikkeling van het Hedera-netwerk. Het grootste deel van deze toewijzing, namelijk 4,248 miljard HBAR’s, is bestemd voor bestaande initiatieven. Dit omvat organisaties zoals de HBAR Foundation, de Hashgraph Association en de DLT Science Foundation.

Deze toewijzing is een reflectie van Hedera’s ambitie om haar fundament te versterken, voortbouwend op de indrukwekkende prestaties van 2023 waarin meer dan 33 miljard echte transacties werden verwerkt op het netwerk. Daarnaast zal een gedeelte van de toegewezen HBAR’s, in totaal 614,06 miljoen, worden gebruikt voor operationele kosten van de Hedera Council en voor het compenseren van deelnemers in vroege overeenkomsten voor de aankoop van toekomstige tokens (SAFT).

Betsabe Botaitis, de financieel directeur van de Raad, heeft in de post aangegeven dat de subsidies voor de HBAR Foundation en de Hashgraph Association in het eerste kwartaal zullen worden uitgekeerd. Verder zal de DLT Science Foundation gedurende het jaar subsidies ontvangen na het bereiken van belangrijke mijlpalen.

Belang van ecosysteempartners

Botaitis benadrukte ook het belang van ecosysteempartners bij het bevorderen van de snelle acceptatie van Hedera. “Nu de basis van het netwerk stevig is gevestigd, is de Hedera Council verheugd om de ontwikkeling en het gebruik van het netwerk te kunnen blijven ondersteunen door middel van deze nieuwe subsidies,” zei hij.

Tenslotte onthulden de HBAR Foundation en Algorand Foundation op 11 januari de DeRec Alliance. Deze alliantie, een initiatief van prominente figuren uit de Hedera- en Algorand-ecosystemen, streeft naar het creëren van een gedecentraliseerd herstelsysteem voor digitale activa. Volgens de leidinggevenden van deze twee gedecentraliseerde financiële instellingen (DeFi) zal de DeRec Alliance zich richten op het vereenvoudigen van het proces van beveiliging en herstel van digitale activa, in lijn met conventionele Web2-ervaringen.

Blockchain nieuws

Stronghold Digital Mining overweegt gedeeltelijke verkoop
Innovatieve blockchain-technologie kan Boda Boda Sector in Oost-Afrika transformeren
Animoca Brands zet eerste stappen in Bitcoin-industrie met steun aan Opal Foundation
Meer nieuws

Meest gelezen

Waarom is de cryptomarkt zo hard onderuit gegaan?
JPMorgan slaat alarm: Grote zorgen over toekomst cryptomarkt
Experts bezorgd na verlies van Ripple in rechtszaak tegen SEC