hedera
Altcoin

Hedera Hashgraph stijgt met 100 procent: Wat is er aan de hand?

De koers van Hedera Hashgraph (HBAR) is vandaag met meer dan 100 procent gestegen en bereikte een hoogtepunt van $0,18.

Deze stijging volgde op de aankondiging van de financiële reus BlackRock op dinsdag 13 april dat ze de Hedera Blockchain gaan gebruiken om hun geldmarktfonds te tokeniseren. Dit zorgde voor een sterke impuls voor de HBAR-koers, waardoor deze boven eerdere hoogten van april uitkwam.

Archax tokeniseert BlackRock’s ‘Money Market Fund’ op de Hedera Blockchain

Archax, een digitale asset-beurs in Londen, heeft in een baanbrekende ontwikkeling voor de sector van real-world assets (RWAs) het BlackRock ICS US Treasury Money Market Fund (MMF) getokeniseerd op de Hedera (HBAR) blockchain.

Dit is mogelijk gemaakt door samenwerking tussen Archax, de HBAR Foundation en Ownera, een digitaal platform voor institutionele activa.

Deze prestatie volgt op de succesvolle tokenisering van de geldmarktfondsen van abrdn op de Hedera-blockchain vorig jaar. abrdn is de grootste actieve vermogensbeheerder in het Verenigd Koninkrijk, wat het belang van deze stap in de crypto-wereld onderstreept.

Hedera koers schiet omhoog

De ontwikkeling gaf een sterke impuls aan Hedera (HBAR). Het dagelijkse handelsvolume voor HBAR steeg met maar liefst 5440% tot $2,3 miljard. Het was ook de eerste keer in twee jaar dat de prijs van Hedera (HBAR) boven de $0,15 uitkwam. Als de bulls dit momentum vasthouden, zou de rally door kunnen zetten tot recordhoogtes.

Om 1 uur ‘s nachts bereikte de koers van Hedera een piek van $0,183. Sindsdien is de koers aanzienlijk gedaald en staat nu rond de $0,141. Dat is een daling van 23% ten opzichte van het hoogtepunt, maar nog steeds 60% hoger dan een dag geleden.

Handel €10.000 gratis en krijg 10 euro bonus

Wil je de cryptowereld betreden en wellicht Hedera of een andere crypto kopen? Grijp dan nu je kans met deze exclusieve aanbieding! Dankzij een speciale deal tussen Newsbit en Bitvavo, een van de meest toegankelijke en gebruiksvriendelijke crypto beurzen in Europa, krijgen onze lezers een exclusieve aanbieding.

Maak een account bij Bitvavo via de onderstaande knop en ontvang een welkomstcadeau van 10 euro helemaal gratis. En dat is niet alles – je betaalt ook geen handelskosten over je eerste 10.000 euro aan transacties. Meld je nu aan!

Altcoin nieuws

80% van alle nieuwe crypto’s op Binance staan in het rood!
Rekt Capital verwacht snel nieuwe ‘hype-cyclus’ voor altcoins
Markus Thielen: Altcoins zijn ‘groot risico’ ten opzichte van Bitcoin
Meer nieuws

Meest gelezen

Crypto-analisten voorspellen: Zó lang duurt het om miljonair te worden met een $1.000 investering in Cardano
XRP’s toekomst: Kan het Solana, Ethereum en zelfs Bitcoin inhalen?
Nieuwe CPI-cijfers vandaag om 14.30: Dit staat de Bitcoin koers te wachten