Hack

Heeft de CEO van QuadrigaCX eigen dood gefaked?

Een groot deel van de crypto community denkt dat Gerald Cotten, de CEO van de verloren gegane crypto exchange ‘QuadrigaCX’ mogelijk nog steeds leeft.


Is Gerald Cotten dood?

Het is nu achttien maanden geleden sinds Gerald Cotten, de oprichter en CEO van QuadrigaCX, zou zijn overleden terwijl hij vrijwilligerswerk deed in een weeshuis in India. Sindsdien zijn speculeert de community over zijn dood en de meeste crypto-gebruikers denken dat hij nog leeft.

De Canadese exchange is slechts één van de vele crypto projecten die worden verdacht van een zogenaamde exitzwendel.

Volgens een online enquete die werd uitgevoerd tijdens een Virtual Consensus 2020-evenement zei 60% van de ondervraagde kijkers dat ze geloofden dat Cotten zeker nog leefde. 90% was het ermee eens dat het lichaam moet worden opgegraven en dat er een autopsie gedaan moet worden om te kijken of het echt de CEO van Quadriga is.


Quadriga gebruikers zijn boos

Het scepticisme over de dood van Cotten is voornamelijk te wijten aan het feit dat het duizenden crypto-gebruikers zonder hun geld heeft achtergelaten. De gebruikers hebben voor ongeveer $145 miljoen aan cryptocurrencies verloren, aangezien Cotten alleen verantwoordelijk was voor de wallets en keys van de exchange, die het bedrijf naar eigen zeggen probeerde te vinden na zijn dood.

Eén van de personen die hard geraakt zijn door QuadrigaCX-vouwen was Tong Zou, een gebruiker die tijdens het evenement sprak over zijn ervaring. De software-ingenieur verloor meer dan $400.000, wat al zijn spaargeld was op dat moment, toen hij QuadrigaCX probeerde te gebruiken als middel om zijn geld naar Canada te sturen.


Wordt het lichaam opgegraven?

“Ik ben nu voorzichter dan ooit te voren”, zei Zou, en hij vertelde hoe hij dacht dat QuadrigaCX, als een van de oudste exchanges op dat moment, een veilige en moderne manier zou zijn om geld over te schrijven. De ingenieur was vol ongeloof toen het geld gewoon niet kwam opdagen.

‘Zelfs de grootste, langstlopende exchanges kunnen nog steeds mislukken’, gaf Zou toe. Hij zei dat het grootste probleem met crypto het gebrek aan regulering was, wat leidde tot oplichting en situaties zoals wat er gebeurde bij QuadrigaCX.

Advocaten van de gebruikers die getroffen zijn door het faillissement van de exchange hebben een verzoekschrift ingediend bij de Royal Canadian Mounted Police (RCMP) om het lichaam van Cotten op te graven en in december een autopsie uit te voeren, maar hebben nog geen reactie ontvangen.