Exchange Nieuws

Exchange Nieuws

Heeft iemand $82.000 betaald voor één Bitcoin?

Was het een bug, een fout, of was het gewoon een heel enthousiaste Bitcoin-koper? Wat het ook was, een wick van $82.000 op Binance laat traders eens flink achter de oren krabben.


Een extreme wick

Een paar handelaren die actief zijn op Binance zagen de Bitcoin prijs een zeer opmerkelijke prijsstijging meemaken vandaag. 

Bitcoin brak voorbij $20.000 en steeg naar maar liefst $82.000. Hierna zakte de prijs razend snel terug, alsof er niets was gebeurd.

Volgens de BTC/TUSD chart op Binance verscheen er op 17 november om 07:00 ’s ochtends een extreem lange wick. Bitcoin begon zijn candle op $16.626, en bereikte een hoogtepunt van exact $82.000. Vervolgens sloot het de candle weer af op $16.635.

Bitcoin - TUSD-handelspaar op Binance.  Afbeelding: Binance
BTC-TUSD-trading pair op Binance – Bron: Binance

De rest van Bitcoin-paren ten opzichte van de Amerikaanse dollar of zijn stablecoin-equivalenten (USDC, BUSD, DAI, PAX en USDT) maakte niet zo’n zelfde vreemde beweging mee. Het handelsvolume tijdens de rally vertoonde ook geen abnormaal gedrag. 


Vanaf nu tot 10 december geeft crypto exchange Bybit alle nieuwe en bestaande gebruikers bonussen tot $500! Klik hier.


Wat is er gebeurd?

Het is moeilijk om te bepalen, maar gezien het vrij lage handelsvolume gedurende de periode lijkt het op een soort fout te wijzen.

Een “menselijke fout” van een trader zou hoogstwaarschijnlijk een rij marktorders hebben geactiveerd voordat het BTC-paar de prijs van $82.000 bereikte. Er zou een enorme hoeveelheid geld moeten zijn betaald om op natuurlijke wijze die prijs te bereiken. Dit zou er voor zorgen dat de liquiditeit van het trading pair praktisch uitgeput raakt en er een enorme prijs betaald wordt voor 1 BTC. Dit lijkt dus niet het geval.

Met dat in het achterhoofd is een bug de meest logische verklaring. Er zijn wel eens vaker soortgelijke rare gebeurtenissen op Binance gebeurd. 

nbsp;

Zoeken

Jouw recente zoekopdrachten