Bitcoin Nieuws

Het aantal actieve Bitcoin-adressen stijgt met 30%

Bitcoin zag de afgelopen week een enorme toename van zijn netwerkactiviteit. Het totale aantal actieve Bitcoin (BTC)-adressen steeg gedurende deze week met bijna 30%.


Prijsstijging van Bitcoin

Volgens de laatste gegevens van Glassnode zijn de actieve Bitcoin-entiteiten per dag de afgelopen week gestegen van 250.000 naar ongeveer 325.000. De stijging werd voornamelijk gedreven door een aanzienlijke piek in de prijs van Bitcoin. Bitcoin bereikte vorige week het hoogtepunt van ongeveer $42.500, na een sterke vraag van particuliere beleggers. Momenteel handelt BTC boven $40.000 met een marktkapitalisatie van bijna $756 miljard. Glassnode zei hierover het volgende:

“Bitcoin heeft de afgelopen week een opleving gezien in actieve entiteiten. Deze mate van activiteit zagen we ook in juli 2020, toen de BTC-prijzen in het tweede kwartaal van 2020 rond de $11,3k lagen.”

Bovendien nam de activiteit van Bitcoin-whales de afgelopen week snel toe. Finance Magnates rapporteerde onlangs over de overdracht van meer dan $1 miljard aan BTC van Coinbase in drie verschillende transacties.


Bitcoin accumulatie

Naast de laatste stijging van de prijs en actieve Bitcoin-adressen, hebben BTC-miljonairs hun accumulatie de afgelopen dagen versneld. Volgens blockchain-trackingbedrijf Santiment hebben BTC-whale adressen de afgelopen 4 weken bijna 170.000 munten toegevoegd. Santiment vermeldde het onderstaande in zijn laatste Bitcoin-onderzoeksrapport:

“Op dit moment hebben Bitcoin-adressen die tussen de 100 en 10.000 BTC bevatten, nu gezamenlijk 9,23 miljoen munten in hun wallet. Dit is een nieuw record voor deze groep. De vorige all-time high vond plaats op 5 april, slechts een week voor de hoogste prijs van BTC van $63,5k. In de afgelopen vier weken hebben deze adressen ongeveer 170.000 meer BTC verzameld. Dit tempo werd voor het laatst geëvenaard eind december 2020, vlak voordat een enorme bull run begon. De prijzen stegen toen van $29,0k naar $40,8k.”


Altijd op de hoogte blijven van het laatste crypto nieuws? Download de Newsbit App.

appstore
playstore

Bitcoin nieuws

Dit is waarom de Bitcoin koers tot boven de 20 duizend dollar is gestegen Dit is waarom de Bitcoin koers tot boven de 20 duizend dollar is gestegen
Crypto in het groen nu buitenlandse druk op Federal Reserve toeneemt Crypto in het groen nu buitenlandse druk op Federal Reserve toeneemt
McDonald’s gaat Bitcoin en Tether accepteren in Zwitserse stad McDonald’s gaat Bitcoin en Tether accepteren in Zwitserse stad
Meer nieuws

Meest gelezen

Gaat de XRP-prijsvoorspelling van The Simpsons uitkomen? Gaat de XRP-prijsvoorspelling van The Simpsons uitkomen?
Analisten voorspellen crash en Ethereum koers van 750 dollar Analisten voorspellen crash en Ethereum koers van 750 dollar
Gokhshtein: De Ripple koers zal Exploderen als dit gebeurt Gokhshtein: De Ripple koers zal Exploderen als dit gebeurt
meer meest gelezen

Zoeken

Jouw recente zoekopdrachten