Bitcoin

Het aantal middelgrote Bitcoin investeerders neemt af

Grote Bitcoin adressen hebben de afgelopen maanden steeds meer Bitcoin opgepikt, maar middelgrote adressen zijn sinds Kerstmis in rap tempo afgenomen.


Meer grote Bitcon whales, minder middelgrote

Volgens gegevens van Glassnode is het aantal adressen met tussen de 10 en 100 Bitcoin ($373.000 – $3,7 miljoen) tussen 14 december 2020 en 14 januari 2021 met ongeveer 3.000 gedaald. Deze afname van middelgrote Bitcoin adressen vertegenwoordigt slechts een daling van 2%. Echter is de trend anders dan normaal. De Bitcoin adressen die meer dan 100 Bitcoin of meer dan 1.000 Bitcoin bevatten, stijgen juist beide.

“We zien whales groeien ten koste van middelgrote investeerders,” Zo vertelde Ingo Fiedler, medeoprichter van het Blockchain Research Lab.

“Dit gegeven is perfect in overeenstemming met het verhaal dat institutionele instellingen grote hoeveelheden Bitcoin kopen. Terwijl eerdere gebruikers, meestal individuen, een deel van hun Bitcoin verkopen om hun wallet opnieuw in evenwicht te brengen na de prijsverhoging.” Zo voegde Fiedler toe.

Het is ook mogelijk dat sommige van deze middelgrote Bitcoin whales grotere Bitcoin whales zijn geworden. Dan hebben zij wellicht hun Bitcoin bezit vergroot. In de tussentijd worstelt de Bitcoin om boven de $35.000 te blijven.


Geïnteresseerd in het leverage traden van Bitcoin en andere crypto? Klik hier en maak een account aan op Bybit.

Bitcoin nieuws

Is de Bitcoin bullmarkt voorbij? Analisten geven hun mening
Bitcoin onder druk: Zakt de koers naar $57.000?
Nog twee dagen tot de Bitcoin halving, wat gaat er gebeuren?
Meer nieuws

Meest gelezen

Dit is waarom de Bitcoin koers zakt
Wat veroorzaakt de crash van de Bitcoin koers?
Bitcoin koers kan dalen naar $42.000 na de BTC Halving