Nieuws, Trending

Het algoritme van Cobalt, wat betekent dit voor Ripple?

Ripple, momenteel ‘s werelds op drie na grootste cryptocoin staat een grote update te wachten. De cryptocoin die niet gedecentraliseerd is én met grote banken samenwerkt heeft de afgelopen tijd veel schommelingen in prijs meegemaakt. Hierin zijn zij niet alleen. In de afgelopen paar maanden heeft de meerderheid van de verschillende cryptocurrencies hier last van gehad en maar weinig cryptocoins zijn hier goed uitgekomen. 

Wat is Ripple en welke projecten komen er aan?

Als cryptocoin is Ripple ontwikkeld als financiële oplossing en protocol met zeer snelle transactietijden tegen lage transactiekosten waar veel verschillende projecten op kunnen worden gebouwd. Hierdoor kijken de investeerders van de coin uit naar de lancering van een aantal van deze projecten. Een voorbeeld van één van deze projecten is de acceptatie van de Ripple (XRP) als officieel betaalmiddel voor grensoverschrijdende betalingen door de Amerikaanse onderneming: Western Union. Western Union is een Amerikaanse financiële onderneming die bekend is geworden door de dienst die zij leveren; het overmaken van geld over de hele wereld zonder de tussenkomst van een bank. Hiernaast wordt er ook aan een officiële Ripple app gewerkt, die te vergelijken is met LinkedIn. Tot slot is er in de afgelopen maand een officiële aankondiging geweest van een groot en belangrijk project voor Ripple, namelijk het Cobalt-algoritme.

Wat betekent dit Cobalt-algoritme voor de Ripple?

Het Cobalt-algoritme is gemaakt om de transactietijd nog verder te helpen verlagen. Dit algoritme beperkt de transactietijd van de Ripple tot slechts één seconde. Op dit moment bedraagt de transactietijd van de Ripple ongeveer 4 seconde. Dit betekent dus dat dit algoritme de transactietijd met 75% zal laten dalen! Door deze reden zal de populariteit van de Ripple waarschijnlijk hoger worden en zal het worden gezien als een betrouwbaarder (gedecentraliseerd) transactieplatform dat tevens steeds stabieler wordt.

Hyperledger

Naast alle voorgaande updates heeft Ripple tevens hun recente samenwerking met Hyperledger bekendgemaakt. Hyperledger is een Amerikaans open source-iniatief dat speciaal is ontwikkeld om de Blockchain-technologie in zijn geheel te verbeteren. Een samenwerking tussen Ripple en Hyperledger is alleen maar goed voor de cryptocoin en kan ervoor zorgen dat deze nog populairder wordt. Beide bedrijven zijn zeer positief over de samenwerking en wij hopen dat hier een mooie ontwikkeling uit voortvloeit!
Wil je meer weten over de cryptocoin Ripple (XRP)? Lees dan ons artikel over de Ripple (XRP)! In dit artikel wordt er haarfijn uitgelegd wat de cryptocurrency precies Ripple (XRP) inhoudt en waar de cryptocoin voor is bedoeld.