Bitcoin prijs stijgt, Bitcoin bullrun
Bitcoin

Opgelet: Dit is de start van de Bitcoin Bull Run

Als we Crypto Dan van het on-chain analyseplatform CryptoQuant mogen geloven, dan beginnen er in de data duidelijke signalen van een bullmarkt naar boven te komen. Meer “jonge” munten beginnen zich te mengen en ook “oudere” munten die al zes maanden of langer “sliepen” worden wakker.

Is dit het begin van de hype onder het retail-publiek?

Springt retail nu weer op Bitcoin?

“Nieuwe investeerders stromen in en in de toekomst kunnen we een instroom van nieuwe ‘individuele’ investeerders verwachten”, zo vat Crypto Dan samen.

“Uiteindelijk zal deze verhouding scherp dalen, wat leidt tot het begin van de ‘echte bullmarkt’ die we zo graag willen”, zo gaat de analist verder op het platform van CryptoQuant.

Zou het retail-publiek na deze run omhoog dan eindelijk begrijpen wat ze kopen met Bitcoin? Vaak zie je dat ze instappen op het moment dat Bitcoin in de lift zit, om vervolgens weer te verkopen als de koersen hard dalen.

Zou het ditmaal anders zijn? Wellicht heeft het retail-publiek geleerd van de afgelopen jaren en zien ze nu wat Bitcoin daadwerkelijk voorstelt; een beschermingsmiddel tegen de oneindige inflatie in fiatgeld.

Bitcoin koers schiet omhoog

Bitcoin is de nieuwe week in ieder geval goed beginnen. Op het moment van schrijven staat er voor de afgelopen 24 uur een plus van 2,58 procent op de borden. Over de afgelopen zeven dagen gaat het zelfs om een stijging van 23,46 procent.

Daarmee komt Bitcoin op een koers van 63.600 dollar en komen we heel dicht in de buurt van de all-time high van 69.000 dollar die in november 2021 genoteerd werd.

Het grote verschil is dat Bitcoin er momenteel heel anders voorstaat. Destijds speculeerden we over bedrijven die mogelijk in de digitale munt zouden investeren na het instappen van MicroStrategy en Tesla, terwijl het ditmaal gaat om partijen als BlackRock en Fidelity, waarvan de klanten met miljarden dollars smijten om Bitcoin te kopen.

Geloof jij dat Bitcoin voor de halving van 19 april al een nieuwe all-time high kan bereiken?

1 maand geldig: Pak nu je 20 Euro bonus bij Bitvavo

Sta je op het punt om de cryptowereld te ontdekken en overweeg je om Bitcoin of een andere crypto te kopen? Grijp dan nu je kans met deze exclusieve aanbieding! Dankzij een speciale deal tussen Newsbit en de Nederlandse crypto beurs Bitvavo krijgen onze lezers een exclusieve aanbieding

Slechts 30 Dagen Beschikbaar: meld je aan bij Bitvavo via de onderstaande knop en ontvang een welkomstcadeau van 20 euro helemaal gratis. En dat is niet alles – je betaalt ook geen handelskosten over je eerste 10.000 euro aan transacties. Meld je nu aan!

Bitcoin nieuws

Bitcoin bullmarkt houdt aan: $100.000 verwacht in 4e kwartaal 2024
Willy Woo: Bitcoin koers naar $1 miljoen in 2035
Crypto-handelsvolume voor het eerst in 7 maanden gedaald
Meer nieuws

Meest gelezen

Ripple (XRP) koers plotseling in de lift: Wat speelt er?
Crypto analist: Dit is hoe Ripple (XRP) naar 1000 dollar kan stijgen
Beslissend moment: Cruciale uren aangebroken voor Bitcoin