BItcoin
Bitcoin

“Het Bitcoin handelsvolume is monsterlijk hoog”

Het wekelijkse handelsvolume van Bitcoin is flink gegroeid en heeft het vorige record meer dan verdubbeld nu de prijs gestegen is tot $40.000.


Bitcoin verdubbeld zijn vorige record

Door de snelle prijsstijging van Bitcoin naar $40.000, heeft BTC zijn vorige record met ongeveer 100% gebroken. Op 7 januari deelde oprichter van Quantum Economics, Mati Greenspan, een grafiek die laat zien dat het wekelijkse spotvolume verdubbeld is ten opzichte van het vorige hoogtepunt.

Messari’s “werkelijke” volumestatistiek werd gelanceerd om de volumes van de belangrijkste exchanges die volgens hem legitieme activiteiten rapporteren, samen te voegen en aan te passen. Het gaat om de exchanges Binance, Bitfinex, Bitflyer, Bitstamp, Bittrex, Coinbase Pro, Gemini, itBit, Kraken en Poloniex. Op moment van schrijven was er volgens de statistiek meer dan $67 miljard aan BTC van eigenaar veranderd deze week.

“Werkelijke” Bitcoin-handelsvolumes – Bron: Messari

Geïnteresseerd in het leverage traden van Bitcoin en andere crypto? Klik hier en maak een account aan op Bybit.


Het vorige werkelijke-volumerecord werd in 2019 geboekt, toen het wekelijkse volume meer dan $32 miljard bedroeg. Op dat moment vond er een kortstondige prijsstijging plaats.

Andere gegevensproviders rapporteerden deze week ook recordvolumes voor de Bitcoin. Zo schat CoinMarketCap dat er in 1 dag tijd voor meer dan $85 miljard aan Bitcoin van eigenaar is veranderd. CoinGecko rapporteerde echter $77 miljard aan dagelijkse handel. Volgens Skew hebben Bitcoin-futurescontracten meer dan $97 miljard in 24-uurshandel opgeleverd.

Geaggregeerd dagelijks BTC-futures-volume: Skew

Welke statistiek nou precies klopt is onduidelijk, maar het is in ieder geval zeker dat het volume ‘monsterlijk’ hoog was.

Bitcoin nieuws

Bitcoin koers onderuit door China en Midden-Oosten
Dit is het beste moment om Bitcoin te kopen, volgens 2 on-chain indicatoren
Bitcoin ETF van BlackRock voor het eerst $0 aan instromen
Meer nieuws

Meest gelezen

Crypto analist: ‘Deze 3 altcoins gaan vlammen volgende week’
Crypto analist: VeChain koers gaat met 1400 procent stijgen
Bitcoin koers verliest $2.000, wat is er aan de hand?