Bitcoin koers stijgt
Bitcoin

Historische data wijst op sterke ommekeer voor Bitcoin koers in juli

Bitcoin (BTC) is de nieuwe maand sterk uit zijn sloffen getrokken. Direct nadat de maand juni werd verruild voor juli schoot de Bitcoin koers met enkele procenten de lucht in. Inmiddels is de koers voorbij de $63.000 gestormd, wat een hoop hernieuwd optimisme tot de markt heeft gebracht. Volgens historische data zou Bitcoin deze opwaartse trend voort kunnen zetten de komende maand, waardoor het verlies van juni uitgeveegd kan worden.

BTC herstel op komst in juli?

Bitcoin heeft een bloederige maand achter de rug. De koers zakte voor de tweede keer dit jaar, dit keer met meer dan 7%. In april maakte Bitcoin eveneens een duik, destijds van bijna 15%.

Bitcoin opende de maand juni op een prijs van zo’n $67.500. In de eerste week zag het er allemaal nog rooskleurig uit en bewoog de koers zelfs nog tot ver voorbij de $70.000. Met een piek van $72.000 lag de recordprijs van bijna $74.000 binnen handbereik, maar deze is de rest van de maand steeds verder weg komen te liggen.

Na de eerste week trokken al snel de donkere wolken boven Bitcoin. De koers zakte naar steeds lagere niveau’s en vond vorige week maandag zijn bodem onder de $59.000. Om precies te zijn vestigde Bitcoin een dieptepunt van grofweg $58.400.

Bitcoin’s historische data biedt hoop

Een blik in het archief van Bitcoin onthult dat elke verliesmaand in juni in het verleden steeds werd gevolgd door een aanzienlijke stijging een maand later.

Bitcoin heeft sinds 2013 vijf keer een rode junimaand neergezet die allemaal gevolgd werden door een sterke comeback in juli. Uit data van CoinGlass blijkt dat Bitcoin gemiddeld een stijging van bijna 18% laat zien wanneer juni in het rood is afgesloten.

Over het algemeen blijkt juli een uitstekende maand te zijn voor Bitcoin. Zeven keer heeft Bitcoin in juli winst geboekt, terwijl er slechts vier keer negatieve resultaten zijn genoteerd. In totaal heeft BTC een minimale winst van 8% geboekt in zeven van de laatste elf julimaanden.

Crypto-analist Murad benadrukte ook het snelle historische herstel van Bitcoin in juli in een bericht op socialmediaplatform X. Hij liet zijn meer dan 100.000 volgers weten dat Bitcoin in de eerste paar weken van elke juli in de afgelopen zes opeenvolgende jaren minimale winsten van 28% had geboekt.

Nu biedt data uit het verleden natuurlijk geen garantie voor de toekomst, maar het is allerminst een interessante trend. Vooralsnog lijkt bitcoin zijn geschiedenis te willen herhalen, maar de maand heeft nog een lange weg te gaan.

Handel €10.000 gratis en krijg 10 euro bonus

Wil je de cryptowereld betreden en wellicht Bitcoin of een andere crypto kopen? Grijp dan nu je kans met deze exclusieve aanbieding! Dankzij een speciale deal tussen Newsbit en Bitvavo, een van de meest toegankelijke en gebruiksvriendelijke crypto beurzen in Europa, krijgen onze lezers een exclusieve aanbieding.

Maak een account bij Bitvavo via de onderstaande knop en ontvang een welkomstcadeau van 10 euro helemaal gratis. En dat is niet alles – je betaalt ook geen handelskosten over je eerste 10.000 euro aan transacties. Meld je nu aan!

Bitcoin nieuws

Bitcoin-retailvraag op laagste niveau in drie jaar, bullmarkt in gevaar?
Grote bitcoin-dump Mt. Gox gaat niet gebeuren volgens peiling
BlackRock’s Bitcoin ETF schittert ondanks ‘sombere’ vooruitzichten
Meer nieuws

Meest gelezen

Is dit waarom de Ripple (XRP) koers gigantisch hard stijgt?
Einde van Ripple (XRP) rechtszaak met de SEC mogelijk deze week
XRP koers valt plotseling omlaag terwijl Bitcoin en Ethereum koersen stabiliseren