ETF
Ethereum

Historische lancering Ethereum Futures ETF is een feit

In oktober 2021 lanceerde ProShares de eerste Bitcoin Futures ETF en twee jaar later is het de beurt aan Ethereum. VanEck, ProShares en Bitwise kregen alledrie toestemming van de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC) om hun Futures ETFs te lanceren.

Gigantische vraag van investeerders

Als we de woorden van ProShares CEO Michael L. Sapir mogen geloven was er veel vraag naar dit beleggingsproduct door investeerders. “We zagen substantiële vraag van investeerders voor toegang tot de prestaties van cryptocurrency’s via ETFs als gevolg van het succes van onze aan Bitcoin gekoppelde ETF BITO; die we twee jaar geleden lanceerde en wat inmiddels de grootste crypto-ETF ter wereld is.

Nu, met de lancering van EETH, hoeven investeerders die exposure willen op Ethereum via een ETF ook niet meer te wachten”, aldus een enthousiaste Sapir.

ProShares lanceert de ProShares Ether Strategy ETF (EETH) en presenteert daarnaast twee ETFs die een mengelmoes van Bitcoin en Ethereum tracken.

Bitwise, de grootste crypto-fondsmanager in de Verenigde Staten, lanceert ook twee Ethereum ETFs vandaag. Voor hen gaat het om de Bitwise Ethereum Strategy ETF (AETH) en de Bitwise Bitcoin and Ether Equal Weight Strategy ETF (BTOP).

Wat is een Ethereum Futures ETF?

Dan is de grote vraag natuurlijk wat een Ethereum Futures ETF precies is. Futures-contracten zijn financiële derivaten (afgeleiden) die verplichtingen bevatten om een bepaald goed (in dit geval Ethereum) te kopen of verkopen tegen een vastgestelde prijs op een toekomstige datum.

Ethereum-futurescontracten en in dit geval de ETF daarvan, maken het voor beleggers mogelijk om te speculeren op de Ethereum koers, zonder daadwerkelijk Ethers te bezitten.

De afkorting ETF staat voor Exchange-Traded Fund en is een beleggingsfonds dat op de beurzen wordt verhandeld, vergelijkbaar met aandelen. Het maakt het voor beleggers mogelijk om blootstelling te krijgen aan een onderliggende activa (in dit geval dus Ethereum).

Een Ethereum Futures ETF combineert in feite het concept van futures-contracten met een ETF.

Gratis 10 euro aan Crypto

Wil je de cryptowereld betreden en wellicht Ethereum of een andere crypto kopen? Dan hebben we geweldig nieuws voor je! Dankzij een speciale deal tussen Newsbit en Bitvavo, een van de meest toegankelijke en gebruiksvriendelijke crypto beurzen in Europa, krijgen onze lezers een exclusieve aanbieding.

Als je je aanmeldt bij Bitvavo via de onderstaande knop, ontvang je niet alleen 10 euro gratis, maar betaal je ook geen handelskosten over je eerste 10.000 euro aan transacties.

Ethereum nieuws

Crypto analist voorspelt Ethereum koers van 3.400 dollar
Societe Generale geeft zijn eerste obligatie uit op Ethereum
Ethereum koers van 2.515 dollar in aantocht?
Meer nieuws

Meest gelezen

Enorme prijsstijging: Cryptomunt schiet 75% omhoog na grote aankondiging
Zoveel geld zou je nu hebben als je begin dit jaar voor 2000 euro aan Bitcoin had gekocht
Nieuwe ontwikkelingen in Ripple rechtszaak: Mogelijke gevolgen voor XRP koers