Nieuws

Nieuws

Hive Blockchain koopt 50MW datacentercampus in Canada

Het cryptocurrency mining-bedrijf Hive Blockchain heeft twee nieuwe Bitcoin-miningfaciliteiten aangeschaft in New Brunswick, Canada.


Strategische acquisitie

Hiermee maakt het bedrijf een belangrijke maar strategische acquisitie die het bedrijf aanzienlijk diversifieert. Door de overname heeft Hive nu het volledige eigendom van een ultramodern Bitcoin-miningdatacenter dat klaar staat voor de volgende generatie Bitcoin-mininghardware.

Naar verluidt heeft Hive circa 25 miljoen Canadese dollars betaald voor de nieuwe datacenters, en beschikt het bedrijf nu in totaal over zo’n 100 MW aan stroomcapaciteit om cryptocurrencies mee te minen. De deal omvat een datacentrum met een stroomcapaciteit van 50 MW en twee kleinere datacentergebouwen die gezamenlijk ongeveer 30 MW aan stroomcapaciteit bieden.


Grootste openbare miners op ETH-blockchain

Met de uitbreiding heeft Hive nu aanzienlijk meer flexibiliteit voor de toekomstige operaties van het bedrijf. Het bedrijf is nu hard aan het werk om de nieuwe generatie Bitcoin-miners te installeren. Wanneer dit eenmaal voltooid is zullen de datacenters gebruikt gaan worden.

Volgens het bedrijf zelf is Hive één van ’s werelds grootste openbare miners op de Ethereum (ETH)-blockchain te zijn, maar het bedrijf mined vrijwel alleen munten in de cloud uit bronnen van goedkope overtollige groene energie. Het is momenteel gevestigd in Quebec, Canada en op Ethereum gerichte GPU-mijnactiviteiten in Zweden en IJsland. In 2018 verwierf Hive Kolos Norway AS in Noorwegen, een datacentrum dat wordt gerund met 100% hernieuwbare energie. Het bedrijf zet hiermee ook flinke stappen in het gebruik van groene stroom, waardoor het haar impact op het milieu wil minimaliseren.

Zoeken

Jouw recente zoekopdrachten