Exchange Nieuws, Solana Nieuws

Newsbit 26-05-2022 09:50 leestijd 3 - 4 min

Hoe eenvoudig Ethereum en Solana NFT’s slaan en overschrijven op FTX?

NFT’s bestaan al sinds 2014. Toch bereikt deze nieuwe technologie pas echt de mainstream in 2021. Maar hoe kun je eenvoudig Ethereum en Solana NFT’s slaan en overschrijven op FTX? Dit is één van de eerste struikelblokken die mensen tegenkomen bij het betreden van de NFT ruimte. Want hoe krijg je grip op het overdragen, verhandelen en maken van NFT’s? Het FTX platform biedt een eenvoudige en gemakkelijke manier om dit te kunnen doen.

Wat is een NFT?

In het kort is een NFT een digitaal bestand dat is opgeslagen op de blockchain. Dit kun je zien als een soort digitaal grootboek. Door de onderliggende technologie van de blockchain kunnen NFT’s niet worden gewijzigd of gerepliceerd. De metadata in de NFT zorgt ervoor dat elk een aantoonbaar eigendom heeft. Dat betekent dus dat elke NFT uniek is.

Het is de schaarste van NFT’s die hen hun waarde geeft. Enkele van de meest populaire soorten NFT’s die je kunt slaan en overschrijven zijn digitale kunst, muziek, video games en memes. De meeste daarvan kunnen worden verhandeld op FTX. 

Hoe moet je een NFT storten op FTX?

Om een NFT te storten op FTX maak je gebruik van het NFT platform. Daarvoor moet je een KYC level 1 hebben. Dat betekent dat je een account moet aanmaken onder jouw echte naam. Het account moet ook voorzien zijn van jouw huisadres en jouw telefoonnummer.

Daarna krijg je toegang tot jouw NFT wallets. Vervolgens kun je kiezen uit twee opties. Dit zijn jouw Solana of Ethereum wallet. Selecteer de juiste optie zodat je toegang krijgt tot jouw unieke adres. Het is belangrijk dat je jouw NFT’s naar de juiste wallet stuurt. Als je per ongeluk een Solana NFT naar jouw Ethereum adres stuurt, dan gaat deze verloren.

Controleer dus altijd goed of je de juiste optie hebt geselecteerd voordat je geld verstuurt. Als je dit hebt gedaan krijg je een NFT adres. Onthoud dat je alleen ERC721 en ERC1155 NFT’s kan storten naar je FTX adres. Dit zijn de 2 meest gebruikte NFT standaarden. Zodra je je adres hebt hoef je jouw NFT alleen nog maar over te maken. Vervolgens wordt deze bijgeschreven in jouw wallet. Nu kun je het verkopen of toevoegen aan jouw NFT galerij.

Hoe moet ik een Solana of Ethereum NFT slaan op FTX?

Het slaan van een Solana of Ethereum NFT op FTX is heel eenvoudig. Je klikt simpelweg op de daarvoor bestemde button. Vervolgens kom je op de munt pagina. Hier word je gevraagd om alle belangrijke informatie over jouw NFT. Je moet als eerste een “Issuer” toewijzen.

Dat is de publieke naam die zal worden weergegeven op het smart contract van de NFT. Als je een alias gebruikt kun je die ook op deze plaats gebruiken. Hierna voer je de naam in voor deze NFT batch. De naam mag je zelf verzinnen, maar het is raadzaam om de naam relevant te houden aan het onderwerp van de NFT. Hierna kies je tussen ETH of SOL voor jouw quote valuta. Dit is de valuta waarin de prijs wordt weergegeven aan potentiële kopers.

Daarna schrijf je een beschrijving voor de NFT die je slaat. Hier kun je zo specifiek zijn als je wilt. Als u jouw eigen kunstwerken slaat, is het een goed idee om een korte beschrijving te geven van wat het kunstwerk voorstelt en op welke manier het is gemaakt.

Als je alle benodigde informatie hebt ingevuld kun je jouw NFT indienen voor de beoordeling en de plaatsing op de lijst. Onthoud dat het slaan van een NFT op FTX geen gratis dienst is. Er moet $3 worden betaald voordat je jouw NFT ter beoordeling kunt opsturen. Dit kun je betalen in elke valuta van jouw voorkeur. Nadat de betaling is gedaan druk je op verzenden.

Je hoeft nu alleen nog maar af te wachten of jouw NFT wordt goedgekeurd. Daarna ben je de eigenaar van een geslagen NFT die je vervolgens op de markt kunt brengen.

Waar moet je rekening mee houden als je NFT wilt slaan en verhandelen op FTX?

  •  Ethereum en Solana zijn de enige ondersteunde blockchains. Je kunt dus alleen ETH en SOL NFT’s gebruiken op FTX.
  •  De fee op FTX is laag. Daarmee versloeg het de marktleider OpenSea. Zeker als het gaat om fees. FTX rekent 2% verkopers vergoeding. OpenSea brengt 2,5% in rekening. FTX rekent $3 voor elke NFT die je slaat en op hun beurs noteert.
  •  De wallets zijn voorlopig custodial. Dat betekent dat FTX de custody van de genoteerde NFT’s op zich neemt. Dit bespaart je als gebruiker geld. Dit komt omdat je geen geld hoeft uit te geven bij het bieden. Dit verhoogt de biedactie en brengt meer potentiële kopers in de ruimte. In de toekomst kunnen niet-custodiale wallets zoals MetaMask voor Ethereum en Phantom voor Solana worden geïntroduceerd.
  •  Alle NFT’s worden doorgelicht voordat ze op de lijst worden gezet. FTX onderzoekt ze grondig om er zeker van te zijn dat ze niet in strijd zijn met de effectenwetgeving of dat het gaat om scam.

Zoeken

Jouw recente zoekopdrachten