Altcoin Nieuws, Stablecoin Nieuws

Hoe gaat Terra zijn UST en LUNA tokens redden?

Terra heeft een nieuw voorstel gedaan om zijn UST-stablecoin en Luna token te redden. Dit voorstel zal worden toegevoegd aan het reddingsplan die de CEO van Terra, Do Kwon, gisteren al bekend maakte.

Wat is het reddingsplan van Terra?

Het voorstel, genaamd “Agora”, concentreert zich op aanpassingen aan de mint- en burn-parameters van Terra’s UST stablecoin.

Er wordt momenteel gestemd op het voorstel. Er zijn in totaal meer dan 452,31 miljoen stemmen uitgebracht waarvan 62,86% van de stemmen voor de aanpassing zijn. Slechts 0,54% van de stemmen is tegen de aanpassing en zo’n 36,6% onthield zich van de stemming.

Terra proposal
Stemmen op het Terra voorstel – Bron: Terra.money

De belangrijkste punten van het voorgestelde plan zijn om de BasePool te verhogen van 50 miljoen naar 100 miljoen SDR en om PoolRecoveryBlock te verlagen van 36 naar 18 blokken.

Als gevolg van deze aanpassingen zou de muntcapaciteit moeten toenemen van $293 miljoen tot ongeveer $1.200 miljoen. Het resultaat, volgens de auteur van het voorstel, zal helpen om de UST-uitstroom uit het systeem te versnellen en de swapspreads en de druk op de UST-koppeling te verminderen. Het slechte nieuws: Dit gaat ten koste van het LUNA-token.

The Luna Foundation is echter van mening dat het nodig is om opnieuw evenwicht te brengen in de pools. Als dat lukt zal de UST-stablecoin het moeten redden.

“Het Terra netwerk zal herstellen”

Op dit moment is de toekomst van Terra alles behalve duidelijk. De LUNA-prijs daalde vandaag opnieuw met bijna 100% en zakte tot een dieptepunt van $0,01. De prijs van Terra’s UST stablecoin is echter wat gestegen en ligt weer rond de $0,59.

Ondanks de bizarre verliezen dringt Terraform Labs er op aan dat zodra het voorstel voor aanpassingen is geaccepteerd, het herstel van beide tokens zal versnellen.

Zoeken

Jouw recente zoekopdrachten