Exchange Nieuws

Exchange Nieuws

Newsbit 23-05-2022 12:15 leestijd 3 - 4 min

Hoe Gate.io uitgegroeid is tot één van de grootste crypto-exchanges ter wereld

Met zijn oprichting in 2013 is Gate.io één van de langstlopende beveiligde cryptocurrency exchange ter wereld. Sinds 2013 is het bedrijf tevens uitgegroeid tot één van de grootste crypto-exchange ter wereld, met meer dan 1.400 cryptocurrency-handelsdiensten en 10 miljoen gebruikers.

Gate.io wordt 9 jaar

Om de 9e verjaardag van Gate.io te vieren, begint half mei hun negende verjaardag. Naast een reeks vieringen om terug te geven aan gebruikers, krijgt het merk Gate.io ook een belangrijke upgrade. Ga voor meer informatie naar de themapagina van het Gate.io 9-jarig jubileum.

De ontwikkeling van Gate.io

In dit artikel bekijken we hoe Gate.io zo groot is geworden door de jaren heen en welke ontwikkelingen de exchange heeft doorlopen.

April 2013: Gate.io wordt opgericht
Gate.io is in april van 2013 officieel opgericht. Sindsdien heeft de crypto-exchange doorgegroeid tot één van de grootste exchanges ter wereld. Gebruikers blijken het platform goed te vinden; het heeft een beoordeling van 4.5 gekregen van Forbes Advisor.

Januari 2020: Startup Premiere 2.0 wordt geüpgrade
Vervolgens vliegen we een aantal jaren verder in de tijd. Op januari 2020 werd een een belangrijke upgrade doorgevoerd, namelijk de ‘Startup Premiere 2.0’. Gate.io Startup is een platform waarmee beginnende blockchainprojecten toegang krijgen tot financiering van miljoenen Gate.io-gebruikers.

Maart 2020: GT wordt geüpgrade naar een exchange coin
GT, oftewel GateToken, is de native token van het Gatechain hoofdnetwerk. Op 2 maart 2020 is dit officieel een exchangetoken van Gate.io geworden, toen het de nieuwe naam GateToken ontving. De token kan worden gebruikt voor lagere handelskosten en exclusieve deelname aan activiteiten.

Mei 2020: Gate.io wordt het eerste mainstream handelsplatform met volledige dekking
Eén van de kernproblemen met betrekking tot cryptocurrency-exchanges is transparantie, waarbij een groot deel gaat over het bewijs van reserves. Gebruikers van Gate.io moeten weten en bevestigen dat de service die ze gebruiken in feite 100% van hun geld bevat. Om gebruikers de mogelijkheid te geven om te verifiëren dat hun fonds volledig in handen is van Gate, is Gate met de oplossing gekomen die gebruikmaakt van de Merkle-boombenadering. Hierdoor weet de klant op elk moment dat zijn geld veilig is.

Februari 2021: DeFi Eco en Labs incubator worden gelanceerd
In februari 2021 voerde Gate.io weer grote update door. Het platform lanceerde namelijk een DeFi ecosysteem en een Labs incubator programma. Met behulp van deze twee producten biedt Gate.io ontwikkelaars een veilige infrastructuur met lage gas-tarieven om op te bouwen. Hiermee zorgt Gate.io ervoor dat meer blockchain-projecten hun contracten kunnen lanceren.

Mei 2021: EVM wordt ondersteund door het GateChain mainnet
In mei van 2021 is Meteora, de blockchain die de EVM Smart Contract-module ondersteund, officieel gelanceerd op het hoofdnetwerk van GateChain.

Juni 2021:NFT Magic Box wordt gelanceerd
Midden 2021 werden NFT’s in een razend tempo populair. En Gate.io wist hier al snel op in te spelen. Tijdens het 8-jarig jubileum van Gate.io kondigen de exchange aan dat Gate.io een product genaamd “NFT Magic Box” zou gaan lanceren. De NFT magic Box, in combinatie met de GateChain protocol, zorgt voor een zeer krachtige en kostenefficiënte blockchain.

September 2021: Gate Ventures wordt gelanceerd
In september 2021 is Gates Ventures officieel gelanceerd. Dit is een wereldwijd investeringsinitiatief specifiek voor durfkapitaal.

Januari 2022: Gate.io bereikt de 10 miljoen gebruikers wereldwijd!
Gate.io heeft alitjd al een voortrekkersrol gespeeld in de cryptowereld. En dit, in combinatie met al de bovenstaande upgrades door de jaren heen hebben ervoor gezorgd dat Gate.io één van de grootste cryptocurrency exchanges ter wereld is geworden.

Het is dan ook niet zo gek dat steeds meer crypto handelaren het platform van Gate.io gebruiken. In januari 2022 bereikte Gate.io een prachtige mijlpaal. Het platform overschreed in deze maand namelijk de 10 miljoen geregistreerde gebruikers.

Over Gate.io

Gate.io, opgericht in 2013, is een van ’s werelds eerste crypto exchanges en een leider op het gebied van digitale activaplatforms. Gate.io biedt diensten met betrekking tot de handel in meerdere toonaangevende digitale activa en is uitgegroeid tot meer dan 10 miljoen gebruikers over de hele wereld. De exchange is consequent gerangschikt als een van de top 10 cryptocurrency-exchanges op basis van liquiditeit en handelsvolume op CoinGecko, en is geverifieerd door het Blockchain Transparency Institute (BTI).

Gate.io heeft ook een beoordeling van 4,5 gekregen van Forbes Advisor, waardoor het een van de beste crypto-uitwisselingen voor 2021 is. Naast de hoofdbeurs biedt Gate.io ook andere diensten zoals gedecentraliseerde financiering, onderzoek en analyse, durfkapitaalinvesteringen, portemonnee-services, labs en meer.

Zoeken

Jouw recente zoekopdrachten