Shiba Inu, SHIB
Shiba inu

Hoe kan de Shiba Inu koers de grens van $1 doorbreken?

Wie in de periode tussen augustus 2020 en begin 2021 een bescheiden bedrag van enkele euro’s in Shiba Inu (SHIB) investeerde, heeft potentieel miljoenen kunnen verdienen. Binnen enkele maanden schoot de koers namelijk explosief omhoog, met een piek die het ongekende niveau van $0,000086 bereikte, wat neerkomt op een verbijsterende stijging van bijna 44.000.000%.

Sinds het bereiken van zijn piek heeft de SHIB token echter een aanzienlijk deel van zijn waarde verloren, met een daling van maar liefst 91%. Deze neerwaartse trend is deels te wijten aan het bearish marktsentiment dat voortvloeide uit tegenvallers zoals crashes van crypto exchanges, waaronder FTX. Het proces van brede acceptatie van cryptocurrencies als alternatief voor traditioneel geld stuit nog steeds op aanzienlijke hindernissen, en ook Shiba Inu ondervindt hier de gevolgen van.

De weg naar $1 voor Shiba Inu: Optimisme tegenover Realiteit

Ondanks de huidige tegenvallende resultaten, betekent dit niet dat er geen kansen meer zijn; integendeel zelfs. Sommige optimistische crypto-investeerders beweren dat er, mathematisch gezien, een kans bestaat dat Shiba Inu een waarde van $1 per token kan bereiken. Echter, dit scenario lijkt behoorlijk onrealistisch. Als SHIB met het huidige aantal tokens in omloop de $1 zou halen, zou de totale marktkapitalisatie een astronomische $600 miljard bedragen. Dit zou het netwerk niet alleen in de top 10 van grootste bedrijven wereldwijd plaatsen, maar ook de huidige marktkapitalisatie van Bitcoin, die momenteel rond de $500 miljard ligt, overschrijden.

De algemene consensus is daarom dat het, gegeven de huidige omstandigheden en token voorraad, hoogst onwaarschijnlijk is dat Shiba Inu de $1 mijlpaal zal bereiken.

Burnen van SHIB tokens

Toch opent de invoering van een ‘burning’-strategie nieuwe perspectieven. De ShibArmy, zoals de gemeenschap van het netwerk liefkozend wordt genoemd, is zich terdege bewust van de problemen gerelateerd aan het enorme aanbod en heeft ingestemd met het verbranden van een aanzienlijk aantal tokens. In de cryptowereld houdt “burnen” in dat tokens permanent uit circulatie worden genomen door deze naar een onbereikbare wallet te verzenden.

Dagelijks worden er honderden miljoenen tokens verbrand, wat naar schatting zal resulteren in een reductie van ongeveer 42 miljard tokens over het hele jaar. Echter, het is belangrijk om een kanttekening te plaatsen bij het streven naar een koers van $1; om dit doel te bereiken zou maar liefst 99,99998% van de huidige voorraad verbrand moeten worden. Dit houdt in dat, zelfs met het huidige verbrandingstempo, het bijna 14.000 jaar zou duren om deze mijlpaal te bereiken.

Conclusie

Hoewel het verbranden van tokens potentieel een opwaartse druk op de prijs kan uitoefenen, zou het bij het huidige tempo een uitzonderlijk lange tijd vergen om voldoende tokens te elimineren en de ambitieuze drempel van $1 te halen. Daarom blijft het bereiken van deze prijs voor SHIB in de nabije toekomst een zeer onwaarschijnlijk scenario.

Gratis 10 euro aan Crypto

Wil je de cryptowereld betreden en wellicht SHIB of een andere crypto kopen? Dan hebben we geweldig nieuws voor je! Dankzij een speciale deal tussen Newsbit en Bitvavo, een van de meest toegankelijke en gebruiksvriendelijke crypto beurzen in Europa, krijgen onze lezers een exclusieve aanbieding.

Als je je aanmeldt bij Bitvavo via de onderstaande knop, ontvang je niet alleen 10 euro gratis, maar betaal je ook geen handelskosten over je eerste 10.000 euro aan transacties.

Shiba Inu nieuws

ShibaSwap eindelijk live op Shibarium, met nieuwe functies en meer Shiba Inu-burns
Waarom stijgt de Shiba Inu koers vandaag?
4 redenen waarom de Shiba Inu koers fors is gestegen
Meer nieuws

Meest gelezen

Crypto-analisten voorspellen: Zó lang duurt het om miljonair te worden met een $1.000 investering in Cardano
Bekende Nederlandse crypto analist verkoopt al zijn Bitcoin – Dit is waarom
XRP’s toekomst: Kan het Solana, Ethereum en zelfs Bitcoin inhalen?