Hoe staat Bitcoin er voor na de verbluffende rally van deze week?

Veel crypto analisten geloven dat Bitcoin het dieptepunt al heeft bereikt en achter zich gelaten. Door de flinke Bitcoin koersstijging hebben sommige traders zelfs het gevoel dat de prijs van Bitcoin tot een waarde van $14.000 op kan lopen. Echter analisten waarschuwen beleggers om oplettend te blijven.


Een goed begin voor Bitcoin

Bitcoin begint het jaar met een knaller. De crypto valuta is in 2020 met meer dan 20% gestegen en we zijn nog maar twee weken bezig. De indrukwekkende run heeft de aandacht getrokken van veel analisten. Sommige van deze analisten beweren dat beartrend nu definitief is doorbroken.

Hoewel een terugval misschien nodig is om winsten te consolideren, zeggen de analisten dat er een grote kans is dat de neerwaartse trend inmiddels tot het verleden behoort. Zo voorspellen meerdere analisten dat de Bitcoin koers binnenkort met 65% kan stijgen.


Bitcoin heeft mogelijk een downtrend van 6 maanden beëindigd

Bitcoin heeft in de afgelopen zes maanden een mindere periode gekend. Na het behalen van een hoogtepunt in 2019 van $13.880, daalde de crypto valuta met meer dan 50% naar een waarde va $6.430 in december. Echter, de bearish trend is mogelijk afgelopen. Op maandag schoot de waarde namelijk flink omhoog naar $8.000 en vandaag bereikt BTC zelfs een waarde van $8650 dollar. Technisch analist CryptoBirb merkt op dat de Bitcoin eindelijk uit de 6-maandse downtrend-lijn is gestapt.

De uitbraak zorgt ervoor dat we zeer bullish kunnen zijn. Gebaseerd op de grafiek van CryptoBirb, lijkt de Bitcoin prijs te zijn uitgebroken uit een grote bull pennant op de weekgrafiek. Dit is een patroon die de hervatting van de opwaartse trend suggereert. Mede hierdoor zou de Bitcoin koers naar $14.000 kunnen stijgen.


Waarom de Bitcoin rally al voorbij kan zijn

Echter is niet iedereen zo optimistisch. Analist Majin is van mening dat Bicoin mogelijk geen stoom meer heeft om de really voort te zetten. Nick Hellman, vice-president van LearnCrypto, zei dat de bitcoin prijs op de korte termijn misschien een beetje op zijn kop staat. Echter zal de prijs niet heel snel richting de $14.000 stijgen.

Hellman vertelde CCN:

In het meest bullish geval zal de Bitcoin prijs stijgen naar $9.200 vóór een correctie plaats gaat vinden.

Met andere woorden, Hellman verwacht dat de Bitcoin nog minstens één pullback zal lijden voordat de cryptomunt grotere hoogten gaat bereiken.

Mati Greenspan, oprichter van Quantum Economics, denkt dat het het beste is om je verwachtingen af te laten nemen. Hij zei:

We hebben zoveel van deze rally’s zien opbouwen en vervagen. Op dit moment zou ik tevreden zijn met slechts bescheiden winsten die gemakkelijker te behalen zijn.

Alex Kruger speelde ook in op de mogelijkheid van bitcoin handel tegen een prijs van $ 14.000.

Kruger vertelde CNN het volgende:

Ik denk niet dat dat in 2020 zal gebeuren. Het is altijd mogelijk. Geweldig als het zou gebeuren. Het zou veel geweldige handels mogelijkheden bieden.

Bitcoin vertoont misschien tekenen van leven, maar denken dat het recht omhoog schiet en parabolisch wordt, is wishful thinking. Volatiliteit is een belangrijk begrip in de cryptowereld. Verwacht dus veel wilde schommelingen. Een rally tot $ 14.000 is zeker mogelijk, maar het is verre van gegarandeerd.

 

Bitvavo Actie! €1000 Gratis Handelen

Bitvavo exchange

Maak een account aan via Newsbit op Bitvavo en betaal over de eerste €1000 euro geen handelskosten! Bitvavo is in Nederland de goedkoopste en enige officiële cryptocurrency exchange.

 

knop_account-aanmaken