uniswap
Exchange

Hoe Uniswap de concurrentiestrijd met Coinbase en Binance wil winnen

De grootste decentrale beurs van de DeFi-sector is aan grote uitbreidingen begonnen. In een interview tijdens de Messari Mainnet conferentie in New York, vertelde Uniswap Labs COO Mary-Catherine Lader alles aan Decrypt. “We hebben verschillende nieuwe producten op het oog om het marktaandeel van Uniswap te laten groeien”, zo spreekt Lader.

Grote baas in DeFi-wereld

Qua handelsvolume kan Uniswap nog niet tippen aan Coinbase en Binance, maar in de decentrale wereld zijn ze de baas. Met een handelsvolume van 1,12 miljard dollar op het Ethereum mainnet is Uniswap een grootheid onder de decentrale beurzen. Op het moment van schrijven is Uniswap verantwoordelijk voor ongeveer 60 procent van de markt.

Als we naar de gecentraliseerde wereld overstappen, dan verandert dat beeld. Daar schrijft Binance voor de afgelopen 24 uur bijvoorbeeld een handelsvolume van 12,6 miljard dollar. Een getal waar ze bij Uniswap alleen maar over kunnen dromen op dit moment. De grootste prioriteit bij Uniswap op dit moment is om het gat met de gecentraliseerde concurrentie te dichten.

NFTs moeten redding bieden

Het Uniswap team ziet NFTs als een manier om dichterbij de gecentraliseerde concurrentie te komen. Om die woorden kracht bij te zetten heeft Uniswap Labs. in juni NFT-aggregator Genie kocht. “We zijn heel enthousiast over de potentie van de NFT-sector om meer mensen in crypto te krijgen, om mensen te laten beginnen met handelen […] We hopen van Uniswap een zogenaamde one-stop-shop te maken voor digitale assets”, aldus Lader over de ambitieuze plannen van de decentrale beurs.

Natuurlijk heeft Uniswap ook op dit gebied concurrentie van de gecentraliseerde jongens. Denk bijvoorbeeld aan beurzen als Binance, Coinbase en Kraken die sinds kort ook NFTs aanbieden. Overigens niet met enorm veel succes, want de NFT-marktplaats van Coinbase draait niet de handelsvolumes waar ze daar op gehoopt hadden. De marktplaats lanceerde in april en had in juli nog maar voor 2,9 miljoen dollar aan NFTs verhandeld.

Exchange nieuws

Coinbase lanceert mega advertentiecampagne tijdens NBA-play-offs
Crypto.com stelt lancering in Zuid-Korea uit na toezichtsproblemen
Filipijnse toezichthouder eist dat Apple en Google Binance uit hun app-stores halen
Meer nieuws

Meest gelezen

Crypto analist: VeChain koers gaat met 1400 procent stijgen
Crypto analist: ‘Deze 3 altcoins gaan vlammen volgende week’
Stuurt de Amerikaanse centrale bank aan op een gigantische crash voor Bitcoin en aandelen?