Bitcoin

Hoeveel Bitcoin miljonairs zijn er?

Er zijn meer dan 13.000 Bitcoin-adressen die minstens $1 miljoen waard zijn, volgens gegevens van Glassnode.


Met 107 BTC ben je miljonair

Met de huidige prijzen heb je ongeveer 107 Bitcoins nodig voordat je miljonair bent. Omdat deze statistiek is gekoppeld aan de dollarprijs van Bitcoin, fluctueert deze vaak. Het is dan ook niet gek dat het aantal BTC adressen met ten minste 100 BTC minder verandert dan het aantal adressen dat miljonair is.

Bitcoin-adressen met ≥ 100 BTC & adressen met ≥ $ 1 miljoen – Bron: Glassnode

In bull run had je slechts 50 BTC nodig om miljonair te zijn

Wat opvallend is om te zien in de bovenstaande grafiek is dat het aantal adressen met een saldo van $1 miljoen of meer tijdens de bull run van 2017 een recordhoogte bereikte. Logisch natuurlijk, toen lag de prijs van 1 Bitcoin rond de $20.000 en waren er slechts 50 BTC nodig om miljonair te zijn.

De andere statistiek, die van hoeveel mensen 100 BTC of meer bezitten, beweegt nauwelijks. Dit kan betekenen dat weinig Bitcoin whales hun munten verplaatsen of verkopen. Een andere reden is dat sommige van deze adressen worden beheerd door grote exchanges of fondsen. Ook zijn er een aantal adressen die al sinds het begin van BTC hun tokens niet hebben verplaatst.


Hoeveel Bitcoin miljonairs zijn er?

Dus hoeveel Bitcoin-miljonairs zijn er? De realiteit is dat we dit niet exact weten. Om deze vraag te kunnen beantwoorden, moeten we weten hoeveel individuen of de 13.290 adressen beheren. Dit aantal zou theoretisch tussen de 1 en 13.290 personen kunnen liggen. Dit omdat het natuurlijk mogelijk is dat 1 persoon meerdere BTC adressen in bezit heeft.

 

Bitcoin nieuws

Bitcoin koers stijgt duizenden dollars op historische dag voor ETFs
Bekende crypto-analist PlanB verwacht dat Bitcoin in 2028 een half miljoen dollar bereikt
JPMorgan slaat alarm: Grote zorgen over toekomst cryptomarkt
Meer nieuws

Meest gelezen

Cathie Wood: 6 Ethereum is genoeg om miljonair te worden
Waarom is de cryptomarkt zo hard onderuit gegaan?
JPMorgan slaat alarm: Grote zorgen over toekomst cryptomarkt